Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Asus julkaisi Android 12 -päivityksen ZenFone 8:lle ja ZenFone 8 Flipille

Asus on julkaissut Android 12 -käyttöjärjestelmäversiopäivitykset vuoden 2021 huippupuhelimilleen ZenFone 8:lle ja ZenFone 8 Flipille.

Aiemmin Android 12 -päivitysaikataulunsa julkaistessaan Asus lupailikin päivityksen saapuvan ensimmäisenä juuri ZenFone 8 -kaksikolle joulukuun aikana, ja tämän lupauksen Asus on nyt lunastanut.

Asus on kertonut päivitysten julkaisusta ZenFone 8:lle ja ZenFone 8 Flipille verkkosivuillaan. Päivitysten jakelu tapahtuu tuttuun tapaan vaiheittain, mutta Asus tarjoaa hätäisimmille myös mahdollisuuden ladata päivityksen asennuspaketti yhtiön verkkosivuilta.

Android 12:n uudistusten lisäksi Asus tuo samalla omat viimeisimmät akun ja suorituskyvyn hallinnan toiminnot sekä uudistuksia ja lisää muokkausmahdollisuuksia käyttöliittymään.

Asuksen ZenFone-puhelimet tarjoavat ulkoasultaan pitkälti puhtaan vakio-Androidin, ja Android 12 -päivityksessä käyttöliittymän ilme onkin uudistunut Googlen Material You -muotokielen mukaisesti. Asus ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi tarjoa käyttöliittymän teemavärin mukaumista suoraan taustakuvan perusteella.

Asuksen mukaan Android 12 -päivityksessään se on uudistanut myös monia sovelluksiaan, päivittänyt pika-asetuspaneelin, ilmoitusnäkymän ja äänenvoimakkuuden säädön Android 12:n designiin, lisännyt uuden tietosuojanäkymän, kamera- ja mikrofonimerkinnät, tiedot leikepöydän käytöstä sekä summittaisen sijainnin asetuksen, korvannut Safeguard-toimintonsa Android 12:n Emergency SOS -ominaisuudella, esitellyt uuden widget-näkymän Launcherissa sekä tehnyt muutoksia avoinna olevien sovelluksen näkymään sekä poistanut pika-asetusten ulkoasuasetuksen. Asuksen Puhelin-sovelluksesta on myös poistettu SIP-puhelujen tuki, sillä Android 12 ei tue SIP-puheluja.

Asus varoittaa myös, että osa kolmansien osapuolten sovelluksista ei välttämättä vielä ole yhteensopivia Android 12:n kanssa.

Google julkaisi Android 12:n osaksi avoimen lähdekoodin projektia 4. lokakuuta ja päivityksenä omille Pixel-älypuhelimilleen 19. lokakuuta.

ZenFone 8 -kaksikon jälkeen seuraavaksi Asuksen laitteista ROG Phone -sarjan pelipuhelimista Android 12 on saapumassa ROG Phone 5 ja ROG Phone 5s -sarjojen puhelimille vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä ja ROG Phone 3:lle vuoden 2022 alkupuoliskolla, jonka aikana päivitys saapuu vielä myös ZenFone 7 -puhelimille.

Asuksen lisäksi omalta osaltaan Android 12 -päivityksiä ensimmäisille laitteilleen ovat julkaisseet jo myös muun muassa Samsung, OnePlus ja HMD Global (Nokia-puhelimet).