Apple muutti yleistä ilmoitusääntä ja -värinää heikommaksi iOS 17:ssä - eikä sille ainakaan toistaiseksi voi mitään

Yksi muutos iOS 17:ssä ei miellytä monia.

Apple julkaisi iPhone-puhelinten uuden merkittävän iOS 17 -käyttöjärjestelmäversion sekä muita päivityksiä Suomen aikaa maanantai-iltana 18. syyskuuta.

iOS 17:n merkittävämpien uudistusten ohella monien huomio uudessa käyttöjärjestelmäversiossa on keskittynyt pieneen, mutta kuitenkin huomattavaan muutokseen.

Apple on päivittänyt iOS 17:ssä soitto- ja hälytysääniä tuoden tarjolle uusia vaihtoehtoja. Samalla Apple on kuitenkin päivittänyt myös käyttöjärjestelmän yleistä ilmoitusääntä sekä siihen liittyvää värinäpalautetta aiempaa hillitymmäksi.

iOS:n tuttu vanha ilmoitusääni, nimeltään Tri-tone, on korvautunut uudella Rebound-äänellä.

Muun muassa sosiaalisen median kommenteista käy ilmi, ettei muutos ole monien mieleen. Asiasta on kertonut muun muassa 9to5Mac-sivusto.

Monet pitävät iOS 17:n uutta ilmoitusääntä liian hiljaisena verrattuna aiempaan selkeään ääneen, minkä myötä sen kuuleminen ja erottaminen hälyn keskeltä on muuttunut vaikeammaksi – erityisesti jos puhelin on taskussa tai laukussa.

Lisäksi Apple muutti samalla myös yleiseen ilmoitusääneen liittyvää värinää, joka sekin on selkeästi aiempaa vaimeampi ja näin vaikeammin tunnettavissa.

Valitettavasti Apple ei ainakaan toistaiseksi tarjoa iOS 17 -käyttöjärjestelmässä mahdollisuutta vaihtaa yleistä, eri sovellusten hyödyntämää ilmoitusääntä tai vaikuttaa sen voimakkuuteen.

iOS 17:n muutos yleiseen ilmoitusääneen ei koske niitä sovelluksia, jotka hyödyntävät omia ääniään ilmoitustensa yhteydessä.