Nokian Windows-uutuudet julki, Suomi joutuu odottamaan vuoroaan

Helmikuussa alkanut odotus päättyi keskiviikkona. Älypuhelinbisneksessä vaikeuksissa ollut Nokia julkisti kaksi ensimmäistä Windows-puhelintaan, Lumia 800:n ja Lumia 710:n. Muiden muassa Britanniassa ja Saksassa uutuuksista päästään nauttimaan marraskuussa, mutta Suomen vuoro tulee yllättäen vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Lumia 800 on Nokian Windows-malliston lippulaiva. Ulkoisesti N9:ltä näyttävässä laitteessa on 3,7 tuuman kosketusnäyttö, 16 gigatavua tallennusmuistia sekä 8 megapikselin kamera. Puhelimen hinta asettunee Suomessa reiluun 500 euroon.

Lumia 710 on muotoilultaan pyöristetympi. Siinäkin 3,7 tuuman kosketusnäyttö, mutta kamerana on 5 megapikselin kamera ja tallennustilaa 8 gigatavua. Lumia 710:n hinta lienee noin 330 euroa.

Molempiin puhelimiin kuuluu Nokia Drive -navigointisovellus sekä Nokian oma Nokia Music -musiikkipalvelu, joka ei vaadi rekisteröitymisiä ja joka tarjoaa muun muassa musiikkiradiokanavien ystäville Mix Radio -ominaisuuden.

Lumia 800:n mukana tulee myös peräti 25 gigatavua tallennustilaa Microsoftin SkyDrive-palvelussa.

Puhelinten myynti alkaa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Britanniassa heti marraskuussa sekä ennen joulua muun muassa Venäjällä, mutta Suomessa puhelin saapuu kauppoihin vasta ensi vuoden puolella.

Teknari kertoo seuraavassa tablet-lehtensä numerossa, miltä Nokian odotetut julkistukset näyttävät.

Teknari