Samsung julkisti uuden kohtuuhintaisen Galaxy Tab A -tablettilaitteen

Samsung on julkistanut virallisesti uuden 8,0 tuuman näytöllä varustetun Galaxy Tab A -laitteensa.

Metallirakenteinen uutuus on tarkoitettu kohtuullisen 200-300 euron hintaluokan tabletiksi, jossa on panostettu erityisesti myös perheille ja lapsille suunnattuihin toimintoihin.

Ensimmäisillä markkinoilla Samsungin uutuustabletti on tulossa myyntiin vielä loppuvuoden aikana, mutta saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Uudessa Galaxy Tab A:ssa on uusi kotitila, joka tarjoaa näytöllä perustietoja, kuten kellonajan, perheen kalenterin, sääennusteen tai kuvia laitteen ollessa laturissa. Galaxy Tab A:n käyttö perheen kesken onnistuu eri käyttäjätileillä ja vanhemmat voivat myös asettaa rajoituksia laitteen käytölle sen asetuksissa.

Mukana valituilla markkinoilla Galaxy Tab A:ssa on myös erityinen lapsitila, jossa on tarjolla yhteensä yli 5 000 peliä, videota ja muuta sisältöä kumppaneilta, kuten LEGOlta. Mukana on myös LEGO Life -yhteisösovellus.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Galaxy Tab -uutuus ei tarjoa mitään kovin ihmeellistä. Laitteessa on 8 tuuman ja 16:10-kuvasuhteen TFT LCD -näyttö 1280×800 pikselillä, 8 megapikselin takakamera f/1,9-aukolla ja LED-kuvausvalolla sekä 5 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla, Qualcommin varsin vaatimaton neliytiminen Snapdragon 425 -järjestelmäpiiri (4x 1,4 GHz ARM Cortex-A53), 2 gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennusmuistia sekä microSD-muistikorttipaikka ja Wi-Fi 802.11a/b/g/n ja Bluetooth 4.2 -yhteydet. Akun kapasiteetti on 5 000 milliampeerituntia. Lataus käy USB-C-liitännän kautta. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 7.1.1 Nougat.

Akunkestoksi Samsung lupaa tabletille 14 tuntia täydellä latauksella.

Galaxy Tab A:n mitat ovat 212,1 x 124,1 x 8,9 millimetriä ja paino 360 grammaa Wi-Fi- ja 364 grammaa myös 4G LTE -verkkoja tukevana versiona. Värivaihtoehtoja ovat musta, hopea ja kulta.

Samsungin tänään virallisesti varsinaisesti julkistama tabletti ehti vilahtaa ensi kertaa julkisuuteen jo aiemmin. Laite voidaan tuntea myös nimillä Galaxy Tab A 8.0 (2017) ja Galaxy Tab A2 S.

Uusi Galaxy Tab A takaa.
Uusi Galaxy Tab A takaa.