Samsung julkisti taittuvanäyttöisen Galaxy Z Fold4 -huippupuhelimensa - varustettu aiempaa paremmilla kameroilla

Galaxy Z Fold4 sisältää teknisiä parannuksia useilla osa-alueilla.

Samsung on julkistanut uuden taittuvanäyttöisen älypuhelimensa Galaxy Z Fold4:n, joka jatkaa jo neljännessä sukupolvessa Samsungin kirjan tavoin vaakasuunnassa auki taittuvalla näytöllä varustettujen huippupuhelinten sarjaa. Lisäksi samalla julkistettiin myös simpukkamalli Galaxy Z Flip4.

Samsung Galaxy Z Fold4:n suositushinnat Suomessa ovat 1 879 euroa (256 Gt) ja 1 999 euroa (512 Gt). Ennakkomyynti alkaa heti julkistuspäivänä, ja saataville Galaxy Z Fold4 tulee 26. elokuuta alkaen.

Perusvärivaihtoehtoja Galaxy Z Fold4:stä on kolme erilaista, jotka ovat kaikki varsin hillittyjä: musta Phantom Black, vaalea Beige sekä harmaa-vihreä Gray Green. Lisäksi vain Samsungin verkkokaupan kautta saataville tulee viininpunainen Burgundy.

Galaxy Z Fold4:n ennakkotilaajille Samsung tarjoaa 200 euron lisähyvityksen vanhasta puhelimesta sen tavallisen vaihtoarvon lisäksi sekä noin 99 euron arvoisen Samsung Care+ -vakuutuksen vuodeksi. Vakuutus kattaa yhden puhelimelle sattuneen vahingon korjauksen omavastuun hinnalla.

Viime vuonna Galaxy Z Fold3 toi paljon uutta Samsungin taittuvanäyttöiseen älypuhelimeen muun muassa paremman kestävyyden, IPX8-luokitellusti vesitiiviin rakenteen ja S Pen -kynän tuen muodossa. Uusi Galaxy Z Fold4 on ominaisuuksiltaan pienempi päivitys. Parannuksia on kuitenkin jälleen tehty useilla osa-alueilla.

Pieniä, mutta merkittäviä muutoksia Samsung on tehnyt laitteen rakenteeseen ja muotoiluun. Galaxy Z Fold4:n kansinäyttö on astetta lähempänä tavanomaisia älypuhelimia muodoltaan kuvasuhteen ollessa nyt 23,1:9, kun Galaxy Z Fold3:ssa näyttö oli vielä muodoltaan pitkulaisempi 24,5:9. Saranarakenne ja reunukset näytön ympärillä ovat aiempaa kompaktimmat. Myös sisäpuolen auki taittuva näyttö on muuttunut kuvasuhteeltaan ja on nyt lähempänä neliötä 21,6:18-kuvasuhteella.

Muuttuneita kuvasuhteita lukuun ottamatta näytöt ovat ominaisuuksiltaan pitkälti ennallaan. Sekä kannen 6,2 tuuman ja 2316×904 pikselin että sisäpuolen 7,6 tuuman taittuva Dynamic AMOLED 2X -näytöt tarjoavat 120 hertsin virkistystaajuuden. Sisäpuolen näytössä virkistystaajuus mukautuu joustavasti 1-120 hertsin välillä.

Samsung käyttää nyt Galaxy Z Fold4:n ulkopinnoissa – näyttö- ja takalasina – Corningin päivitettyä Gorilla Glass Victus+:aa, joka on vielä astetta Victus-perusversiota kehittyneempää.

Galaxy Z Fold4:n suojakuori tarjoaa paikan S Penille.
Galaxy Z Fold4:n suojakuori tarjoaa paikan S Penille.

Galaxy Z Fold4 tukee edelleen S Pen -kynää sisänäyttönsä kanssa, mutta kynälle ei edelleenkään ole säilytyspaikkaa itse puhelimessa. Sen sijaan Samsung tarjoaa Galaxy Z Fold4:lle yhä suojakuoria, jotka sisältävät paikan kynälle.

Sisäpuolella Samsung on edelleen Galaxy Z Fold3:n tavoin sijoittanut kameran näytön alle. Näytönalaisessa kameran on 4 megapikselin tarkkuus 2,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukko. Uuden pikselirakenteen ansiosta kamera on Samsungin mukaan entistä huomaamattomampi.

Kameroissa on tapahtunut kokonaisuutenakin merkittävimpiä Galaxy Z Fold4:n uudistuksia. 12 megapikselin pääkamera on vaihtunut 50-megapikseliseen ja telekamera tarjoaa nyt 2x sijaan 3x optista zoomia.

Galaxy Z Fold4:n kolme takakameraa.
Galaxy Z Fold4:n kolme takakameraa.

50 megapikselin pääkamera on tuttu aiemmin Galaxy S22:sta ja S22+:sta, ja varustettu f/1,8-aukolla sekä optisella kuvanvakaimella. 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla on säilynyt ennallaan. Telekamera on myös Galaxy S22:sta ja S22+:sta tuttu: 10 megapikseliä, 1,0 mikronin pikselikoko, f/2,4-aukko ja optinen kuvanvakain. Digitaalista zoomia on tarjolla 30x-tasolle asti.

Sisuksissa Galaxy Z Fold4:ssä on Qualcommin tuore huippuluokan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin Snapdragon 8 Gen 1. Verrattuna Galaxy Z Fold3:n Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin, suorituskykyparannus on huomattava.

RAM-käyttömuistia Galaxy Z Fold4:ssä on 12 gigatavua ja sisäisen tallennusmuistin osalta vaihtoehdot ovat 256 tai 512 gigatavua tai valituilla markkinoilla 1 teratavu.

Akun kapasiteetti 4 400 milliampeerituntia on säilynyt ennallaan edeltäjästä, ja Galaxy Z Fold4 tukee edelleen 25 watin pikalatausta sekä langatonta latausta enintään 15 watin teholla. Ominaisuuksiin kuuluu myös käänteinen langaton lataus, eli langaton virranjako muille laitteille.

Galaxy Z Fold4 on edelleen IPX8-luokitellusti vedenkestävä.
Galaxy Z Fold4 on edelleen IPX8-luokitellusti vedenkestävä.

Kestävyydeltään Galaxy Z Fold4 on edelleen IPX8-luokiteltu kestäen upotuksen veteen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Taittuva näytön ja saranarakenteen on Samsungin mukaan testattu kestävän 200 000 käyttökertaa. Samsung kertoo myös, että taittuvan näytön rakenteessa käytettyä Ultra Thin Glass -lasia on onnistuttu kehittämään kestävämmäksi. Rungossa käytössä on yhä vahvin Samsungin käyttämä Armor Aluminum -alumiini. Painoa Galaxy Z Fold4:llä on 263 grammaa ja paksuutta avattuna 6,3 millimetriä sekä suljettuna 14,2-15,8 millimetriä.

Ominaisuuksiin Galaxy Z Fold4:ssä lukeutuvat yhä myös stereokaiuttimet, sormenjälkilukija virtapainikkeessa puhelimen oikealla sivulla sekä eSIM-tuki.

Galaxy Z Fold4 saapuu markkinoille ensimmäisenä laitteena Android 12L -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna osana Samsungin One UI -ohjelmistoa. Google esitteli Android 12L:ssä suurempinäyttöisille laitteille suunnattuja parannuksia.

Tehtäväpalkki näkyy Galaxy Z Fold4:n näytön alareunassa.
Tehtäväpalkki näkyy Galaxy Z Fold4:n näytön alareunassa.

Galaxy Z Fold4:ssä uudistuksena ohjelmistossa on muun muassa näytön alareunassa sovelluksia käytettäessä näkyvä tehtäväpalkki, joka sisältää kahdeksan suosikki- tai viimeksi käytettyä sovellusta, joiden välillä on helppo vaihtaa yhdellä painalluksella.

Samsung tarjoaa Galaxy Z Fold4:lle tutun markkinoiden johtavan päivityslupauksensa: neljä merkittävää Android-versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Samsung Galaxy Z Fold4:n tekniset tiedot

 • Alumiinirunko (Armor Aluminum) ja Corning Gorilla Glass Victus+ -takalasi
 • Sisäpuolella 7,6 tuuman taittuva Dynamic AMOLED 2X -näyttö joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella, 21,6:18-kuvasuhteella ja 2176×1812 pikselillä (374 PPI), Ultra Thin Glass -lasi, S Pen -kynätuki
 • Kannessa 6,2 tuuman Dynamic AMOLED 2X -näyttö 48-120 hertsin virkistystaajuudella, 23,1:9-kuvasuhteella ja 2316×904 pikselillä, Corning Gorilla Glass Victus+ -lasi
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Sormenjälkilukija virtapainikkeessa puhelimen oikealla sivulla
 • Takakamerat ulkopuolella
  • 50 megapikselin pääkamera 85 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella (Dual Pixel AF), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvakulmalla, kiinteällä tarkennuksella, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 36 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella (PDAF) 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 30x digitaalinen zoom
 • Näytönalainen kamera sisäpuolella: 4 megapikseliä 80 asteen kuvakulmalla, 2,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla
 • Etukamera kannessa ulkopuolella: 10 megapikseliä 85 asteen kuvakulmalla, 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 ja 6E (2,4 + 5 + 6 GHz) / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä
 • 4 400 milliampeeritunnin akku 25 watin pikalatauksella ja 10 watin langattomalla latauksella (Qi), langaton virranjako eli käänteinen langaton lataus
 • Mitat suljettuna 155,1 x 67,1 x 14,2-15,8 millimetriä ja avattuna 155,1 x 130,1 x 6,3 millimetriä
 • Paino 263 grammaa
 • IPX8-luokitellusti vesitiivis rakenne
 • Android 12L -käyttöjärjestelmäversio osana Samsung One UI 4.1.1 -ohjelmistoa (päivityslupauksena neljä Android-versiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä)