Polar julkisti uuden Grit X Pro -urheilukellon - uusia versioita myös Vantage V2:sta ja Unitesta

Suomalainen Polar on julkistanut uuden Polar Grit X Pro -urheilukellon.

Lisäksi samalla aiemmat mallit Polar Vantage V2 ja Polar Unite saavat uusia ominaisuuksia päivityksellä sekä uusia värivaihtoehtoja.

Polar kertoi julkistustensa yhteydessä myös tutkimuksesta, joka perustuu 10 000 käyttäjän treenitottumusten analysointiin. Sen mukaan 20 prosenttia käyttäjistä, jotka treenasivat uusissa paikoissa vuoden 2021 aikana saivat myös muita terveyshyötyjä verrattuna heihin, jotka pitäytyivät samoissa treenirutiineissa. Esimerkiksi unen laatu oli 13 prosenttia parempi, päivän aikana kertyi 16 prosenttia enemmän askeleita ja juoksutreenien sykkeet olivat hieman keskimääräistä alhaisemmat.

Käyttäjillä, jotka vuoden 2021 aikana harrastivat useampia eri lajeja, oli hieman alhaisempi leposyke ja he kehittivät maksimaalista aerobista tehoa verrattuna käyttäjiin, jotka pitäytyivät samoissa lajeissa.Uusien eri lajien harrastaminen kuitenkin laski keskimäärin 17,4 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2021.

”Me Polarilla olemme sitoutuneita auttamaan kaiken tasoisia käyttäjiä aina vasta-alkajista huippu-urheilijoihin tarjoamalla välineet, joita juuri he tarvitsevat arjessaan saavuttaakseen omat tavoitteensa. Uudet tuotteemme perustuvat juuri tähän ajatukseen – jokaiselle käyttäjälle löytyy sopiva laite ja ominaisuudet, jotta he voivat löytää sisäisen seikkailijansa”, Polarin toimitusjohtaja Sander Werring sanoo.

Polar Grit X Pro

Polar Grit X Pro.
Polar Grit X Pro.

Polar kutsuu uutuuttaan Grit X Prota premium-outdoor-urheilukelloksi.

Polar Grit X Pro esitellään perusversion ohella myös titaanirunkoisena Polar Grit X Pro Titan -versiona.

Polar Grit X Pron värivaihtoehdot ovat Nordic Copper, Black DLC ja Arctic Gold sekä suositushinta 499 euroa ja Polar Grit X Pro Titanin 599 euroa. Molemmat ovat ennakkotilattavissa Polarin verkkokaupasta heti julkistuspäivästä alkaen ja toimitukset käynnistyvät keskiviikosta 13. lokakuuta alkaen.

Titaanirakenteinen Polar Grit X Pro Titan on 12 prosenttia kevyempi kuin Grit X Pro. Titan-mallin pakkaukseen sisältyy myös kaksi rannekevaihtoehtoa: vedenkestävä FKM-ranneke urheilukäyttöön sekä tyylikäs nahkaranneke treenien ulkopuolelle.

Polar Grit X Pron uusia ominaisuuksia verrattuna aiempaan Polar Grit X -malliin ovat reitti- ja korkeusprofiilit, takaisin samaa reittiä -toiminto, aina päällä olevat outdoor-kellonäkymät, kattavat testit sekä musiikin hallinta. Myös designiin on tehty päivityksiä.

Polar Grit X Pron kestävyys on testattu Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STD-810G-standardin mukaisesti, ja kello on vedenpitävä 100 metriin saakka ja testattu kestämään lämpötiloja -20 °C ja +50 °C -välillä. Näytön pintana on naarmuuntumista ehkäisevä safiirilasi.

Polar Grit X Prossa on on Polar Precision Prime -yhdistelmäsensoriteknologia sykkeen mittaukseen, sisäänrakennettu GPS / GLONASS / Galileo / QZSS -paikannus sekä kattavat navigointiominaisuudet, sisältäen uudet reitti- ja korkeusprofiilit, Komootin reittisuunnittelun ja yksityiskohtaisen reittiopastuksen, Hill Splitterin automaattiset ylä- ja alamäkitilastot sekä uuden takaisin samaa reittiä opastavan ominaisuuden.

Akunkesto Polar Grit X Prossa on jopa 40 tuntia yhtenäistä treeniaikaa GPS-paikannuksella ja sykkeenseurannalla ja 100 tuntia virransäästötiloilla. Kellotilassa jatkuvan sykeseurannan ollessa päällä akunkesto on jopa seitsemän päivää.

Polar Grit X Pro tarjoaa aina päällä olevat outdoor-kellonäkymät, joissa on tarjolla korkeusmittari, kompassi ja sijainnin koordinaatit sekä uuden valoisan ajan näkymän, joka kertoo auringonnousun, -laskun ja hämärän ajankohdat.

Polar Grit X Pro on vedenkestävä, jopa 100 metrin syvyyteen asti.
Polar Grit X Pro on vedenkestävä, jopa 100 metrin syvyyteen asti.

Tarjolla on myös tuttuja Polar-ominaisuuksia.

FuelWise -tankkausavustaja auttaa tankkaamaan oikein pitkien suoritusten aikana ja Energianlähteet-työkalu seuraa energiankulutusta ja jakaa käytetyt energianlähteet hiilihydraatteihin, proteiineihin ja rasvoihin.

Mukana on myös juoksutehon mittaus suoraan ranteesta ilman ulkoisia tehosensoreita sekä erilaiset juoksu- ja pyöräilykuntotestit, jalkojen palautumistesti sekä ortostaattinen testi kehon suorituskyvyn mittaamiseen, kehityksen seurantaan ja tehoalueiden henkilökohtaiseen mukauttamiseen.

Training Load Pro puolestaan kertoo automaattisesti, miten treenit kuormittavat kehon eri osia ja näyttää, kuinka paljon käyttäjä on treenannut, jotta treenien optimoiminen olisi mahdollisimman helppoa. Ortostaattiseen testiin perustuva Recovery Pro mittaa palautumisen sykkeestä ja sykevälivaihtelusta ja tarjoaa ammattilaistason tietoa kehon palautumisesta.

Polar Grit X Pro tarjoaa myös unen ja yön yli palautumisen seurannan Sleep Plus Stages ja Nightly Recharge -toiminnoilla, jotka seuraavat yön aikana unen kestoa ja laatua näyttäen aamulla helposti ymmärrettävällä tavalla, kuinka hyvin keho on palautunut yön aikana.

Aktiivisuus- ja harjoitustoimintojen ohella Polar Grit X Pro tarjoaa valittuja muita toimintoja, kuten musiikin hallinnan paritetussa laitteessa, sääennusteen sekä puhelimen ilmoitusten esittämisen.

Polar Vantage V2 Red ja Polar Vantage V2 SHIFT Edition

Polar Vantage V2 Red ja Polar Vantage V2 SHIFT Edition.
Polar Vantage V2 Red ja Polar Vantage V2 SHIFT Edition.

Viime vuonna julkaistusta lippulaivamallistaan Vantage V2:sta Polar tuo nyt kaksi uutta versiota.

Kokopunainen Polar Vantage V2 Red on ennakkotilattavissa Polarin verkkokaupasta heti julkistuspäivänä ja toimitukset alkavat 20. lokakuuta. Polar Vantage V2 Redin suositushinta on 499 euroa ja yhdessä Polar H10 -sykesensorin kanssa 549 euroa.

Polar Vantage V2 SHIFT Editionin värivaihtoehdot ovat hopea musta. Se on tulossa saataville syksyn 2021 aikana 549 euron suositushinnalla.

Polar Vantage V2 SHIFT Editionin myyntipakkaukseen sisältyy tyylikäs nahkaranneke sekä urheilukäyttöön suunniteltu FKM-ranneke. Rannekkeiden vaihtaminen on helppoa uusien 22 millimetrin vakiorannekkeiden kanssa yhteensopivien rannekesovittimien ansiosta.

Lisäksi SHIFT Edition -lisäpakkauksen hinta on 49 euroa. Sen avulla Polar Vantage V2:n nykyiset omistajat voivat halutessaan päivittää kellonsa SHIFT Edition -versioksi. Pakkaukseen sisältyy uudet rannekesovittimet sekä vapaavalintainen 22 millimetrin ranneke Polarin verkkokaupan valikoimasta.

Kaikki Polar Vantage V2 -kellot saavat myös osana 3.0-ohjelmistopäivitystä Grit X Pron ominaisuudet, kuten aina päällä olevat outdoor-kellonäkymät, uudet reitti- ja korkeusprofiilit sekä uuden takaisin samaa reittiä opastavan ominaisuuden mahdollisuuden yhdistää kello kuntosalilaitteisiin tai mobiilisovelluksiin ja seurata sykedataa reaaliajassa näiden laitteiden näytöiltä. Aikaisemmin tämä ominaisuus on vaatinut erillisen sykevyön.

Polar Unitesta kaksi uutta väriä

Polar Uniten uudet värit.
Polar Uniten uudet värit.

Kompaktimpi Polar Unite päivittyy nyt kahdella uudella värivaihtoehdolla. Polar Unite on saatavilla useissa eri väreissä, nyt myös sinivihreänä ja punaisena. Suositushinta on 149 euroa.

Lisäksi ohjelmistopäivitys tuo Polar Uniteen uusina ominaisuuksina viikon treeniyhteenvedon suoraan kellon näytöllä, uuden tiedon jokaisen treenin energiankulutuksesta jaoteltuina hiilihydraatteihin, proteiineihin ja rasvoihin sekä sykesensoritilan, jolla kellon voi yhdistää kuntosalilaitteisiin tai mobiilisovelluksiin ja seurata sykedataa reaaliajassa näiden laitteiden näytöiltä. Aikaisemmin ominaisuus on vaatinut erillisen sykevyön.

Uusi yhteistyö World Heart Federationin kanssa

Uusien julkistustensa yhteydessä Polar on kertonut myös aloittaneensa uuden maailmanlaajuisen yhteistyön World Heart Federationin (WHF) kanssa vahvistaakseen fyysisen aktiivisuuden merkitystä sydänterveyden edistäjänä ja tukeakseen WHF:n missiota tarjota jokaiselle ihmisille tietoa, apua ja hoitoa, jotta jokaisen sydän pysyisi terveenä.

Maailman sydänpäivän ja samaan aikaan lanseerattujen uusien Polar Unite -värivaihtoehtojen hengessä, Polar tukee lahjoituksella WHF:n Colours To Save Hearts -hanketta.

Colours to Save Hearts on hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta reumaattisesta sydänsairaudesta (rheumatic heart disease, RHD) lasten, opettajien ja vanhempien keskuudessa Mosambikissa, jossa sairauden esiintyvyys on arviolta 3 prosenttia. Luku on suurimpia kouluikäisillä lapsilla raportoituja tapauksia Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Polarin mukaan sen tekemä lahjoitus on ensimmäinen askel jatkuvassa kumppanuudessa