Apple ei käytä enää nahkaa, esitteli FineWoven-tekstiilimateriaalin - tällaisia ovat uudet iPhone-suojakuoret ja Apple Watch -rannekkeet

Osana ilmasto- ja ympäristötavoitteitaan Apple luopuu nahan käyttämisestä kaikissa Apple-tuotteissa.

Näin ollen Applelta ei enää nähtykään uusien iPhone 15 ja iPhone 15 Plussan, iPhone 15 Pron ja iPhone 15 Pro Maxin, Apple Watch Series 9:n ja Apple Watch Ultra 2:n julkistuksen yhteydessä uusia nahkaisia suojakuoria tai -rannekkeita.

Sen sijaan Apple esitteli uudeksi premium-materiaaliksi suojakuoriin ja rannekkeisiin kehittämänsä tekstiilimateriaalin nimeltään FineWoven.

Applen mukaan tämä kestävästä mikro­tvillistä tehty materiaali tuntuu pehmeältä ja nahkamaiselta. Lisäksi se on toteutettu ympäristöystävällisesti hiilijalanjälkeä pienentäen. FineWoven-materiaali valmistetaan 68-prosenttisesti kierrätys­materiaalista ja se vähentää hiilidioksidi­päästöjä huomattavasti nahkaan verrattuna.

iPhone 15 -puhelinten uuden FineWoven-materiaalin kuorten osalta värivalikoimaan kuuluvat mulperinpunainen, ikivihreä, kaarna, tyynenmerensininen sekä musta. FineWoven-kuorten hinta on 69 euroa.

iPhone 15 -puhelinten FineWoven-kuoret eri väreissä.
iPhone 15 -puhelinten FineWoven-kuoret eri väreissä.

iPhone 15 -puhelinten suojakuorivalikoimassa jatkavat edelleen vanhoista tutuista kuorista kirkkaat kuoret sekä silikonikuoret.

Kirkkaat kuoret valmistetaan optisesti kirkkaasta poly­karbonaatista ja joustavista materiaa­leista. Kirkkaiden iPhone 15 -kuorten hinta on 59 euroa.

iPhone 15 -puhelinten silikonikuoret eri väreissä.
iPhone 15 -puhelinten silikonikuoret eri väreissä.

Silikonikuoret iPhone 15 -puhelimille ovat tarjolla väreissä sorbetinoranssi, sypressinvihreä, talvensininen, myrskynsininen, guavanpinkki, savenruskea, vaaleanpunainen ja musta, myös 59 euron hinnalla. Kuorissa on sileä ja pehmeä silikonipinta sekä sisäpuolella pehmeä mikrokuitusisus.

Lisäksi Apple on korvannut aiemman magneettien voimalla iPhonen takapintaan kiinnittyvän nahkalompakkonsa FineWoven-lompakolla. Tarjolla on samat viisi värivaihtoehtoa kuin FineWoven-kuoristakin.

iPhone 15 -puhelinten FineWoven-lompakko.
iPhone 15 -puhelinten FineWoven-lompakko.

Kaikki Apple Watchit ovat edelleen yhteensopivia kaikkien rannekkeiden osalta. Perinteisesti Apple uudistaa rannekevalikoimaa uusilla väreillä keväisin sekä syksyisin. Niin tälläkin kertaa, mutta nyt valikoimassa on nähty muun muassa uuden FineWoven-materiaalin myötä ja muiltakin osin laajempia muutoksia.

Nahan korvaava FineWoven-materiaali on saatavilla kahdessa erilaisessa Apple Watch -rannekkeessa, magneettilenkki ja moderni ranneke. Magneettilenkin osalta värivaihtoehtoja ovat ikivihreä, kaarna sekä tyynenmerensininen, kun taas modernin rannekkeen vaihtoehdot ovat laventelinsininen, mulperinpunainen ja saharanvärinen. Huomionarvoista on, että moderni ranneke on poikkeuksellisesti saatavilla vain pienemmille Apple Watcheille (runkokoot 38, 40 ja 41 mm).

Magneettilenkkirannekkeen hinta on 99 euroa ja modernin rannekkeen 149 euroa.

FineWoven-rannekkeet magneettilenkki ja moderni ranneke eri väreissä.
FineWoven-rannekkeet magneettilenkki ja moderni ranneke eri väreissä.

Uudistuneen Sport Loop -rannekkeen värit ovat sypressinvihreä, talvensininen, keskiyö, tähtivalkea ja vaaleanpunainen. Apple kertoo Sport Loop -rannekkeiden olevan nyt hiilineutraaleja.

Rannekkeen kaksikerroksinen nailonpunos on valmistettu 82-prosenttisesta kierrätyslangasta, josta osa sisältää materiaalia käytetyistä kala­­verkoista. Yhteensä Sport Loop ‑rannekkeen painosta 45 prosenttia on kierrätettyä materiaalia, sen valmistuksessa käytetty sähkö on 100-prosenttisesti puhdasta ja vähintään 50 prosenttia kaikista hiilineutraaleista Apple Watch ‑tuotteista toimitetaan muuten kuin ilmakuljetuksena.

Sport Loop -rannekkeiden hinta on 49 euroa.

Sport Loop -ranneke eri väreissä.
Sport Loop -ranneke eri väreissä.

Fluoroelastomeerista valmistetun urheilurannekkeen uusia värivaihtoehtoja ovat talvensininen, mulperinpunainen, myrskynsininen, savenruskea, vaaleanpunainen.

Urheilurannekkeiden hinta on 49 euroa.

Urheiluranneke eri väreissä.
Urheiluranneke eri väreissä.

Nestemäisestä silikoni­kumista valmistetun Solo Loop -rannekkeen uudet värivaihtoehdot ovat sorbetinoranssi, sypressinvihreä, talvensininen ja vaaleanpunainen.

Solo Loop -rannekkeiden hinta on 49 euroa.

Solo Loop -ranneke eri väreissä.
Solo Loop -ranneke eri väreissä.

Poly­esteri­kuidusta punotun Solo Loop -rannekkeen uudet värivaihtoehdot ovat myrskynsininen, guavanpinkki, savenruskea ja beige.

Punottujen Solo Loop -rannekkeiden hinta on 99 euroa.

Punottu Solo Loop -ranneke eri väreissä.
Punottu Solo Loop -ranneke eri väreissä.

Erityisesti Apple Watch Ultra 2:lle (ja alkuperäiselle Apple Watch Ultralle) suunniteltuja rannekkeita Apple tarjoaa edelleen kolme erilaista, mutta nyt jokaisesta on tarjolla myös kolme värivaihtoehtoa. Alpine-rannekkeen vaihtoehdot ovat indigonvärinen, sininen ja oliivinvihreä, Trail-rannekkeen sininen/musta, vihreä/harmaa ja oranssi/beige sekä Ocean-rannekkeen valkoinen, sininen ja oranssi.

Alpine- ja Trail-rannekkeet ovat hiilineutraaleja. Alpine-ranneke sisältää kierrätettyä materiaalia 43 prosenttia painostaan ja Trail-ranneke 32 prosenttia painostaa.

Alpine-, Trail- ja Ocean-rannekkeiden hinta on 99 euroa.

Alpine-ranneke eri väreissä.
Alpine-ranneke eri väreissä.
Trail-ranneke eri väreissä.
Trail-ranneke eri väreissä.
Ocean-ranneke eri väreissä.
Ocean-ranneke eri väreissä.

Uudistuneen Nike Sport Loop -rannekkeen värivaihtoehdot ovat Starlight/pinkki, kirkkaanvihreä/sininen, musta/sininen, Sequoia/oranssi, Game Royal/oranssi. Nike Sport Loop ‑rannekkeet sisältävät vähintään 68 prosenttia ylijäämäkuitua edellisiltä kausilta, mikä säästää yli kolme tonnia ensiökuitua.

Nike Sport Loop -ranneke eri väreissä.
Nike Sport Loop -ranneke eri väreissä.

Uudistuneen Nike Sport -rannekkeen värivaihtoehdot ovat Magic Ember, Midnight Sky, Pure Platinum, Desert Stone, Cargo Khaki ja Blue Flame.

Nike Sport -rannekkeet sisältävät vähintään 32 prosenttia kierrätettyä fluoroelastomeeria ja jokainen hippu vähintään 66 prosenttia kierrätettyä fluoroelastomeeria. Värikkäät hiput luovat satunnaisen kuvion, joiden ansiosta jokainen ranneke on täysin ainutlaatuinen.

Sekä Nike Sport Loop -rannekkeiden että Nike Sport -rannekkeiden hinta on 49 euroa.

Nike Sport -ranneke eri väreissä.
Nike Sport -ranneke eri väreissä.

Lisäksi Apple esitteli joukon uusia rannekkeita yhteistyössä muotitalo Hermèsin kanssa korvaamaan valikoimista poistuneet Hermès-nahkarannekkeet. Kuten aiemminkin, eivät Hermès-lisävarusteet edelleenkään kuulu Applen verkkokaupan valikoimiin Suomessa.

Uusia Hermès-rannekkeita nähtiin yhteensä neljä erilaista:

  • Single Tour väreissä Gold/Ecru, Vert/Noir ja Denim/Noir.
  • Twill Jump Single Tour väreissä Orange/Rose Mexico, Noir/Gold, Navy/Rouge ja Orange/Kaki.
  • Bridon Single Tour väreissä Rouge, Navy, Kaki ja Noir
  • Kilim Single Tour väreissä Rouge, Orange, Navy, Kaki ja Noir.
Syksyn 2023 uudet Hermès-rannekkeet.
Syksyn 2023 uudet Hermès-rannekkeet.