Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsung kehittää kahta taittuvaa älypuhelinta

Taittuvia älypuhelimia on huhuttu jo pidemmän aikaa, mutta viimeisimpien raporttien mukaan ne alkavat vähitellen muuntua todeksi. Korealaisen ET Newsin lähteiden mukaan Samsung kehittää tällä hetkellä kahta toisistaan poikkeavaa taittuvaa älypuhelinta. Niistä ensimmäisen sanotaan tulevan markkinoille ensi vuoden aikana.

Samsungin kehittämistä kahdesta uudesta puhelinmallista toinen on todellinen ”taitettava” malli, eli taittuvalla näytöllä varustettu. Toinen sen sijaan on varustettu kahdella suoralla näytöllä, joiden välissä on sarana. Kahdella erillisellä näytöllä varustettu laite vastaa Japan Displayn hiljattain esittelemää konseptilaitetta, jossa kahden kapeilla kehyksillä varustetun näytön välissä on ohut sarana.

Esimerkki kapealla saranalla varustetusta kahden laitteen näytöstä.

ET Newsin mukaan Samsung aikoo ensin julkaista saranalla varustetun puhelinmallin, jolla tunnustellaan markkinoiden reaktiota ja esitellään taittuvien näyttöjen tarjoamia mahdollisuuksia. Markkinoiden vastaanoton perusteella yhtiö aikoo jatkaa toisen, taittuvalla näytöllä varustetun mallin kehittämistä myöhemmin tapahtuvaa julkaisua varten. Yhtiö toimi vastaavasti esimerkiksi vuosina 2013 ja 2014 julkaistujen Galaxy Round- ja Galaxy Note Edge -puhelimien kanssa. Nuo mallit esittelivät asiakkaille kaareutuvien näyttöjen tarjoamia mahdollisuuksia, ennen kuin Galaxy S6 edge julkaistiin isolle yleisölle.

Käytetyistä ratkaisuista riippuen taitettavilla laitteilla voi olla useampia käyttömahdollisuuksia. Näytöt voidaan esimerkiksi kääntää niin, että laitteessa on näytöt sekä edessä että takana, tai näytöt voidaan kuljetusta varten kääntää sisäänpäin, toisiaan vasten. Lisäksi laite voidaan levittää suoraksi, jolloin se toimisi tabletin tavoin.

Samsungin lisäksi myös esimerkiksi Lenovo on esitellyt konseptimalleja taittuvista puhelimista, mutta ET Newsin haastatteleman alan sisäpiiriläisen mukaan Lenovon laitteet eivät ole vielä julkaisukelpoisia. Samsung on lähempänä toimivien laitteiden julkaisua, mutta yhtiön sisällä mietitään vielä, onko markkinoilla riittävästi kysyntää kalliille taitettaville laitteille.