Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin edustaja: Uusi Galaxy Note tulossa ensi vuonna - myös sarjan lopettamisesta kuultu huhuja

Samsungin Galaxy Note -puhelinsarjan tulevaisuudesta on huhuttu viime viikkoina aktiivisesti.

Puolisentoista viikkoa sitten uutistoimisto Reuters raportoi lähteisiinsä perustuen, ettei Samsungilta olisi tulossa uutta Galaxy Notea eli seuraajaa syksyn 2020 Galaxy Note20 -puhelimille ensi vuonna.

Nyt Samsungin edustaja on kuitenkin kommentoinut korealaiselle Yonhap Newsille, ettei Galaxy Note -sarjan loppu olekaan vielä käsillä. “Valmistelemme Galaxy Note -sarjan julkaisua ensi vuodelle”. edustaja totesi.

Uudet kommentit tulivat sen jälkeen, kun Samsungin mobiiliyksikön johtaja TM Roh julkaisi eilen Samsungin ensi vuoden suunnitelmista vihjaavan viestin.

”Olemme myös kiinnittäneet huomiota ihmisten lempiasioihin Galaxy Note -kokemuksesta, ja olemme innoissamme tuodessamme joitakin sen eniten pidettyjä ominaisuuksia muihin laitteisiin mallistossamme”, Samsung-pomo Roh totesi.

Samsungin Galaxy Note -sarjan huippupuhelimille onkin jo pidempään povattu loppua, koska viime vuosina S Pen -kynä on jäänyt Noteissa ainoaksi merkittäväksi erottavaksi tekijäksi kevään Galaxy S -sarjan huippupuhelimista. Aiemmin Notet erottuivat myös suuremmalla näytön koollaan, mutta enää näin ei ole.

Nyt Samsung on tuomassa kevään Galaxy S21 Ultra -huippumalliin myös ensi kertaa tuen S Penille. Säilytyspaikkaa kynälle rungossaan Galaxy S21 Ultra ei kuitenkaan sisältäisi, vaan sen sijaan Samsung toisi saataville suojakuoria, joissa olisi paikka kynälle.

Samsungin edustaja kommentoi Yonhap Newsille, etteivät mobiilipomo Roh’n kommentit kuitenkaan tarkoita suoraan Galaxy Note -sarjan loppua. “Tämä selitys ei tarkoita Note-kategorian lopettamista”, edustaja sanoi.

Lisäksi myös seuraavan sukupolven taittuvanäyttöisen Galaxy Z Fold3:n on huhuttu tukevan S Peniä, ja sisältävän sille myös säilytyspaikan. Huhuissa on ollut esillä ajatus, että taittuvanäyttöiset älypuhelimet ottaisivatkin jatkossa tavallaan Note-sarjan paikan toisena huippupuhelinlinjana Galaxy S -malliston rinnalla Samsungin valikoimissa. Samalla aiemmin Note-sarjaan suunnatut tuotekehitysresurssit siirtyisivät taittuvanäyttöisten edistämiseen.

Ensimmäisen Galaxy Note -älypuhelimensa Samsung julkaisi vuonna 2011, ja se oli aikanaan rohkea avaus suurinäyttöisempien älypuhelinten suuntaan. Lopulta Samsung oli edelläkävijä suurikokoisissa älypuhelimissa, joita hetkellisesti nimitettiin myös puhleteiksi (phablet) tablettilaitteita lähestyneen kokonsa vuoksi.

Nähtäväksi jää, millainen Galaxy Note -sarjan laite Samsungilta on ensi vuonna tulossa. Mahdollista on sekin, että kyse ei olisikaan enää huippupuhelimesta, vaan Galaxy Note -sarja voisi muuntautua kohtuuhintaisemmaksi vaihtoehdoksi S Pen -kynän ystäville.