Paljastus: Googlella työn alla uusi Chromecast-laite Google TV:llä

Googlella näyttää olevan työn alla uusi, kolmas Chromecast with Google TV -sarjan laite.

Googlen Chromecast-mallisto koostuu tätä nykyä syyskuussa 2020 julkistetusta Chromecast with Google TV:stä, joka Suomessa tuli virallisesti myyntiin vasta touko-kesäkuun 2022 vaihteessa sekä syyskuussa 2022 julkistetusta ja samantien myös Suomessa saataville tulleesta edullisemmasta Chromecast with Google TV (HD) -versiosta.

Tähänastiset kaksi Chromecast with Google TV -laitetta ovat ulkoisesti ja toiminnoiltaan käytännössä samanlaisia, mutta jälkimmäinen rajoittuu 1080p Full HD -tarkkuuteen, kun alkuperäinen tukee 4K-tarkkuutta. Itsenäisesti toimivissa laitteissa on Android TV -pohjainen Google TV -ohjelmisto.

Nyt Google Home -sovelluksen viimeisimmästä esiversiopäivityksestä on löytynyt viittauksia uuteen Google TV -laitteeseen ”YTC”-koodilla, kertoo 9to5Google-sivusto. Koodista on myös löytynyt vahvistus, että kyseessä uudessa laitteessa on nimenomaan Chromecast with Google TV -laitteesta. Aiempien laitteiden vastaavat koodit ovat olleet ”YTV” Chromecast with Google TV:n ja ”YTB” Chromecast with Google TV (HD):n osalta.

Koska edullinen, Suomessakin suositushinnaltaan vain 43 euron Chromecast with Google TV (HD) on laitteena yhä varsin tuore, on todennäköistä, että nyt paljastuneessa kolmannessa Chromecast with Google TV -laitteessa voi olla kyse seuraajasta alkuperäiselle.

Chromecast with Google TV:hen on kaivattu arvioissa parempaa suorituskykyä sekä enemmän tallennusmuistia, sillä laitteessa on vain 8 gigatavua tallennusmuistia, josta käyttäjälle on vapaata alle 5 gigatavua. Tämä vaikeuttaa useampien sovellusten pitämistä asennettuna ja laitteen sujuvaa käyttöä.

Toistaiseksi kolmannesta Chromecast with Google TV -laitteesta ei ole kuitenkaan paljastunut mitään konkreettisia tietoja, eikä sen julkaisuaikataulustakaan ole mitään tietoa.