Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vihdoin! Chromecast with Google TV tulee myyntiin Suomessa - varustettu 4K HDR -tuella ja kaukosäätimellä

Google tuo alun perin jo syyskuun lopulla 2020 julkistamansa Chromecast with Google TV:n nyt virallisesti myyntiin Suomessa.

Chromecast with Google TV:n ennakkomyynti alkaa Suomessa 31. toukokuuta Googlen omassa verkkokaupassa eli Google Storessa 69,99 euron hinnalla. Kauppoihin (Clas Ohlson, Gigantti, Google Store, Power, Proshop) laite saapuu 21. kesäkuuta.

Joistakin pienemmistä verkkokaupoista Chromecast with Google TV on ollut Suomessakin saatavilla  korkeammalla hinnalla jo pitkään, vaikka laite vasta nyt saapuu virallisesti Suomen markkinoille.

Chromecast with Google TV on jatkoa Googlen suuren suosion vuodesta 2013 alkaen saavuttaneille Chromecast-mediatoistimille, jotka liitetään televisioon tai muuhun näyttöön HDMI-liitännän kautta.

Aiemmista Chromecasteista poiketen Chromecast with Google TV on kuitenkin varustettu nyt Googlen käyttöjärjestelmällä televisioihin sekä kaukosäätimellä. Aiempi Android TV nimettiin Chromecast with Google TV:n yhteydessä laajemmaksi Google TV -kokonaisuudeksi, jonka pohjana toimii edelleen Android TV -käyttöjärjestelmä. Google TV tarjoaa käyttöliittymän, jossa on tarjolla muun muassa sisällöt ja sovellukset yhteen kokoava etusivunäkymä, suositukset, katselulistatoiminto ja äänihaku Google Assistantilla.

Google TV -käyttöliittymän etusivu.
Google TV -käyttöliittymän etusivu.

Google TV järjestää sisällöt eri sovelluksista ja tilauksista, tarjoaa suosituksia ja kertoo tuoreista sisällöistä. Lisäksi mukana tulee sovelluskauppa, jossa on tarjolla yli 6 500 asennettavaa sovellusta, kuten YouTube, Netflix, Disney+, Yle Areena, C More Suomi, Ruutu, Viaplay, Prime Video, HBO Max ja Apple TV.

Luonnollisesti Chromecast with Google TV:hen voi ohjata edelleen katsottavaa Google Castin kautta myös älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Uutta kuitenkin on se, että Chromecast with Google TV toimii nyt myös itsenäisesti ja suoraan sen kautta voi valita kaukosäätimellä haluamaansa katsottavaa.

Sisältöjen katselun ohella Chromecast with Google TV:n kautta voi hallita kodin älylaitteita.

Chromecast with Google TV:n kaukosäätimessä on mikrofoni ja Google Assistant -painike, jolla voi aktivoida äänikomentojen kuuntelun. Puhuen voi esimerkiksi etsiä katsottavaksi elokuvia, sarjoja tai tyylilajeja. Ääniohjauksella voi säätää myös äänenvoimakkuutta, vaihtaa televisiokanavia ja sulkea ja avata television. Lisäksi kaukosäätimessä on omat painikkeensa niin Googlen omistamalle YouTubelle kuin myös suoratoistopalveluista Netflixille. Kaukosäätimen mitat ovat 122 x 38 x 18 millimetriä ja paino 63 grammaa.

Chromecast with Google TV verrattuna aiempaan Chromecastiin.
Chromecast with Google TV verrattuna aiempaan Chromecastiin.

Kaukosäätimessä on Bluetooth-yhteys Chromecastiin sekä infrapunalähetin television, soundbarin tai muun laitteen hallintaan.

Kuvantoiston osalta uudessa Chromecast with Google TV:ssä on on tuki 4K-tarkkuudelle, 60 hertsin videotoistolle, HDR:lle, HDR10:lle, HDR10+:lle ja Dolby Visionille. Äänentoiston osalta tuettuna on Dolby Digital, Dolby Digital Plus ja Dolby Atmos. Yhteyksinä ovat Bluetooth ja Wi-Fi 802.11ac (2,4 ja 5 GHz). Chromecastissa on USB-C-liitäntä virtakaapelille.

Chromecast with Google TV -laitteen mitat ovat 162 x 61 x 12,5 millimetriä ja paino 55 grammaa.

Mukana myyntipakkauksessa Chromecastin lisäksi toimitetaan virtakaapeli, laturi, kaukosäädin ja sen tarvitsemat kaksi AAA-paristoa.

Chromecast with Google TV kytkettynä televisioon.
Chromecast with Google TV kytkettynä televisioon.