Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-laitejulkistus tulossa 6. lokakuuta – ennakkokuva vihjaa odotetusta laajentumisesta uuteen tuotekategoriaan

Odotetun Nokia-tabletin julkistus voi tapahtua lokakuun alkupuolella.

Nokia-puhelimista tunnettu HMD Global on kertonut Twitterissä Nokia Mobile -tilinsä kautta tulevasta tuotejulkistuksesta keskiviikkona 6. lokakuuta.

Ennakkokuvan perusteella kyse voi olla huhutun Nokia T20 -tablettilaitteen julkistuksesta, sillä kuvassa nähdään huomattavasti kookkaampi laatikko aiempien Nokia-perus- ja älypuhelinmallien rinnalla. Myös kuvateksti kertoo ”perheen kasvamisesta”. Toki samalla voidaan nähdä useampiakin julkistuksia. Laajiten paljastuksissa vielä julkistamattomista laitteista esillä on ollut Nokia G50 -älypuhelinmalli.

HMD Globalin brändilisensointisopimus Nokian kanssa on alusta alkaen käsittänyt puhelinten lisäksi myös tablettilaitteet, mutta yhtään tablettia HMD Globalilta ei ole toistaiseksi nähty. Tähän on tulossa kuitenkin muutos.

Nokia T20:stä näyttää olevan tulossa HMD Globalin ensimmäinen Nokia-tablettilaite. Aiemmin jälleenmyyjien tiedot paljastivat jo Nokia T20:n sisältävän 10,36 tuuman näytön sekä olevan tulossa markkinoille Wi-Fi- ja 4G-versioina noin 250 euron tasolle ja alle asettuvilla hinnoilla.

Lisäksi suorituskykytesti on vahvistanut Nokia T20:n olevan varustettu Unisoc-järjestelmäpiirillä.

Kuvavuotoja Nokia T20:stä ei ole nähty.

Sen sijaan tulevasta edullisemman keskihintaluokan 5G-älypuhelinmallista Nokia G50:stä kuva- ja muita vuotoja on nähty senkin edestä. Nokia G50 tulee olemaan alle 300 euron hintaluokkaan sijoittuva 5G-älypuhelin kookkaalla 6,82 tuuman näytöllä, jonka tarkkuus on kuitenkin vain 1600×720 pikselin HD+-tasoa. Takana Nokia G50:ssä on kolme kameraa sisältäen 48 megapikselin pääkameran. Sisuksissa järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 480.

Nokia T20:n ja Nokia G50:n lisäksi huhuissa esillä ovat olleet Nokia G300 ja Nokia X100, joista jälkimmäinen saattaa olla Nokia-älypuhelinmalliston uusi huppumalli varustettuna Qualcomm Snapdragon 8xx -sarjan järjestelmäpiirillä. Nokia G300:sta ei ole vielä mitään tarkempia tietoja.

Nokia G50, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.