Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on julkistamaton Nokia G50 - hurja määrä kuvia ja tekniset tiedot paljastuivat tulevasta 5G-älypuhelimesta

Tuleva Nokia G50 on kohtuuhintainen ja kookas 5G-älypuhelin.

Tuleva Nokia G50 -älypuhelinmalli on jo aiemminkin nähty kuvissa ja valittuja sen teknisiä tietoja on paljastunut, mutta nyt vuotaja Roland Quandt on julkaissut Twitterissä kerralla hurjan määrän kuvia sekä kattavan listauksen käytännössä kaikista Nokia G50:n tärkeimmistä teknisistä tiedoista.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global itsekin julkaisi Nokia G50:stä aiemmin ennenaikaisesti kuvan Ranskan Nokia Mobile -Instagram-tilillään, mutta uutuuden julkistusajankohdasta ei kuitenkaan ole vieläkään tietoa. Todennäköisesti virallista esittelyä ei tarvitse kuitenkaan odottaa enää kovin pitkään.

Nokia G50:stä on tulossa toistaiseksi suositushinnaltaan edullisin 5G-Nokia-älypuhelin. Roland Quandtin mukaan puhelimen suositushinta on maasta riippuen Euroopassa 259 tai 269 euroa.

Järjestelmäpiirinä Nokia G50:ssä on sama Qualcommin Snapdragon 480 kuin jo aiemmin malleissa Nokia X10X20 ja XR20. Snapdragon 480 on Qualcommin toistaiseksi julkistamista 5G-järjestelmäpiireistä edullisimpiin tuotteisiin suunnattu, ja suorituskyvyltään kohtuullista, alemman keskiluokan tasoa. Järjestelmäpiirin rinnalta Nokia G50:stä löytyy 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, joka on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Nokia G50, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.

Verrattuna aiempiin 5G-sisarmalleihinsa, sisältää Nokia G50 suuremman näytön ja akun.

Nokia G50:ssä on erittäin suuri 6,82 tuuman IPS LCD -näyttö, jonka tarkkuus kuitenkin on vain HD+-tasoa 1640×720 pikselillä ja 20,5:9-kuvasuhteella. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen oikealla kyljellä.

Takana kameroita on kolme kappaletta: 48 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera, kun taas etupuolella näytön yläreunan lovessa sijaitsevan etukameran tarkkuus on Nokia G50:ssä 8 megapikseliä. Parhaimmillaan videokuvaus on tuettu 1080p Full HD -tarkkuudella ja 30 fps -nopeudella.

Nokia G50:ssä on 48 megapikselin pääkamera. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50:ssä on 48 megapikselin pääkamera. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Kuva: Roland Quandt / Twitter.

Nokia G50:n akun kapasiteetti on 4 850 milliampeerituntia, ja jo aiemmat paljastukset ovat kertoneet tuetun lataustehon rajoittuvan 10 wattiin.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Nokia G50:ssä on tuki myös Wi-Fi 5:lle (802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth 5:lle ja NFC:lle. Liitäntöinä löytyvät sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Paksuutta kyljiltään ja takapinnaltaan muovisella Nokia G50:llä on 8,85 millimetriä ja painoa 190 grammaa.  Kahden kuvissa nähdyn värivaihtoehdon nimet ovat sininen Ocean Blue ja vaalea Midnight Sun.

Käyttöjärjestelmäversiona on aluksi Android 11, ja aiempien G-sarjan älypuhelinten tavoin HMD Globalin päivityslupaus Nokia G50:lle kattaa kaksi merkittävää Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Lisäksi myös puhelimen takuuaika on kaksi vuotta.

Nokia G50:n lisäksi muita huhujen mukaan lähiaikoina odotettavia uutuuksia HMD Globalilta ovat Nokia X100, Nokia G300 ja Nokia T20. Näistä Nokia X100 voi olla uusi huippumalli Qualcommin Snapdragon 8xx -sarjan järjestelmäpiirillä ja Nokia T20:stä on tulossa HMD Globalin ensimmäinen Nokia-tablettilaite.

Nokia G50:n sivuprofiili, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50:n sivuprofiili, vaalea Midnight Sun. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50:n sivuprofiili, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.
Nokia G50:n sivuprofiili, sininen Ocean Blue. Kuva: Roland Quandt / Twitter.