Melkoinen moka: Asus julkaisi tulevan kompaktin ZenFone 9 -huippupuhelimensa esittelyvideon ennenaikaisesti - tulossa monella tavalla mielenkiintoinen uutuus

Yllättävä paljastus kompaktista huippupuhelimesta ZenFone 9:stä.

Asus julkisti tällä viikolla jo uudet ROG Phone 6 -pelipuhelimensa, mutta jatkoa lähiaikoina on odotettu myös Asuksen tavanomaisten huippupuhelinten ZenFone-sarjaan.

Nyt yllättäen Asus ZenFone 9:stä onkin nähty kerralla todella mittava paljastus, kun Asus itse jo vahingossa julkaisi puhelimen noin minuutin mittaisen esittelyvideon hetkellisesti YouTube-kanavallaan. Asuksen kanavalta video katosi nopeasti, mutta on sittemmin ladattu useamman ulkopuolisen tahon toimesta uudelleen YouTubeen ja löytyy katsottavaksi alta.

Videolta vahvistuksen saavat kattavasti sekä ZenFone 9:n muotoilu, värivaihtoehdot että lukuisat keskeisimmät tekniset ominaisuudet.

ZenFone 9 jatkaa siitä mihin Asus ensimmäisellä viime vuonna esitellyllä kompaktilla huippupuhelimellaan ZenFone 8:lla jäi. Myös ZenFone 9 on ROG Phone 6 -puhelinten tavoin varustettu Qualcommin uudella Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä, joka parantaa suorituskykyä 10 prosentilla ja energiatehokkuutta jopa yli 30 prosentilla sekä vähentää virrankulutusta kokonaisuutena 15 prosentilla verrattuna Snapdragon 8 Gen 1:een.

Taakse ZenFone 9 on saamassa uudenlaisen kahdesta ympyrästä koostuvan kameramuotoilun. Takakameroita on edeltäjän tavoin kaksi, ja toinen kamera on mitä todennäköisimmin ultralaajakulmakamera.

Pääkamerassa on ROG Phone 6 -puhelinten kanssa sama 50 megapikselin Sony IMX766 -kenno. Mielenkiintoisesti Asus kertoo videolla kamerajärjestelmää parannetun ”massiivisesti”, ja tällä viitattaneen osaltaan uuteen 6-akseliseen gimbal-tyyppiseen optiseen kuvanvakautukseen.

ZenFone 9:ssä on 6-akselinen gimbal-tyyppinen optinen kuvanvakain.
ZenFone 9:ssä on 6-akselinen gimbal-tyyppinen optinen kuvanvakain.
Smart Backpack Mount mahdollistaa ZenFone 9:n säilyttämisen käden ulottuvilla repun olkaimessa.
Smart Backpack Mount mahdollistaa ZenFone 9:n säilyttämisen käden ulottuvilla repun olkaimessa.

Asus on tuomassa ZenFone 9:lle myös Smart Backpack Mount -lisävarusteen, jolla suojakuoreen sijoitettu puhelin on helposti kiinnitettävissä repun olkaimeen, josta puhelin on helposti saatavissa nopeaan kuvaamiseen. Lisäksi esittelyssä videolla on myös CONNEX-suojakuori, johon voi nähtävästi magneeteilla kiinnittää korttikotelon tai seisontatuen.

Etupuolella kompaktissa ZenFone 9:ssä on 5,9 tuuman näyttö, jälleen Samsungin valmistamalla AMOLED-paneelilla ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytön kulmassa on reikä etukameralle.

ZenFone 9 on varustettu 5,9 tuuman ja 120 hertsin Samsungin valmistamalla AMOLED-näytöllä.
ZenFone 9 on varustettu 5,9 tuuman ja 120 hertsin Samsungin valmistamalla AMOLED-näytöllä.

Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen ZenFone 9:n oikealla sivulla, ja Asus on toteuttanut tähän ZenTouch-painikkeeseen mielenkiintoisia lisätoimintoja, kuten näytön sisällön selaamisen vetämällä sormea ylös- tai alaspäin painikkeen päällä.

Muita esittelyvideolta jo vahvistuksen saavia ZenFone 9:n ominaisuuksia ovat 4 300 milliampeeritunnin akku, stereokaiuttimet sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä USB-C:n ohella. Akku on hieman suurempi kuin ZenFone 8:ssa, jossa kapasiteetti oli 4 000 milliampeerituntia.

Sormenjälkilukijan sisältävä ZenTouch-virtapainike tarjoaa myös lisätoimintoja - sillä voi esimerkiksi selata näytön sisältöä.
Sormenjälkilukijan sisältävä ZenTouch-virtapainike tarjoaa myös lisätoimintoja – sillä voi esimerkiksi selata näytön sisältöä.
ZenFone 9:ssä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.
ZenFone 9:ssä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

ZenFone 9:n värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen, vaaleansininen sekä punainen. Puhelin on IP68-luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi. Muotoilu on uudistunut edeltäjään nähden tasaisemmaksi sekä takaa että sivuilta.

Kaiken kaikkiaan ZenFone 9:ssä näyttää jälleen yhdistyvän monia mielenkiintoisia elementtejä: kompakti koko, kärkitason suorituskyky, pölyn- ja vedenkestävyys sekä uudistunut kamera verrattain harvinaisella kuvanvakautuksen toteutuksella.

Mitään tarkempaa tietoa ZenFone 9:n julkistuksen tai myyntiintulon aikataulusta ei vielä ole. Lanseeraus tapahtunee kuitenkin tulevien viikkojen tai viimeistään kuukausien aikana.

ZenFone 9 on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
ZenFone 9 on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.