Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Samsungin uusi taittuvanäyttöinen Galaxy Z Fold4 paljastui kattavasti tuotekuvissa kolmena värivaihtoehtona

Galaxy Z Fold4 tällä kertaa kattavassa kuvavuodossa.

Samsung tulee julkistamaan seuraavat taittuvanäyttöiset huippupuhelimensa Galaxy Z Flip4:n ja Galaxy Z Fold4:n sekä muut uutuutensa – Galaxy Watch5 -älykellot ja Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet – 10. elokuuta Unpacked-julkistustapahtumassaan.

Vuodot jatkuvat todennäköisesti Samsungin julkistuksiin asti tiiviinä paljastaen jatkuvasti enemmän uutuuksista.

Nyt vuotaja Evan Blass on esitellyt 91mobiles-sivustolla jakamissaan tarkoissa tuotekuvissa taittuvanäyttöisistä älypuhelimista myös kirjan tavoin sivusuunnassa avautuvan Galaxy Z Fold4:n kolmena eri värivaihtoehtona jo aiemmin erikseen toisessa vuodossa tuotekuvissa nähdyn simpukkamallin Galaxy Z Flip4:n lisäksi.

Galaxy Z Fold4:stä nyt esille nousseet värit ovat musta Phantom Black, vaalea Beige sekä harmaa-vihreä Gray Green. Lisäksi samaisen vuotajan aiemmin julkaiseman listauksen mukaan ainakin valituille markkinoille olisi vielä tulossa viininpunainen Burgundy Red.

Vaikka muotoilussa ei suuria muutoksia edeltäjämalleihin verrattuna nähdä, päivittää Samsung tulevissa taittuvanäyttöisissä älypuhelimissaan tekniikkaa monipuolisesti.

Esimerkiksi kamerat Galaxy Z Fold4:ssä ovat tiettävästi hyppäämässä uudelle tasolle. Galaxy Z Fold4:n pitäisi aiempien paljastusten mukaan sisältää 50 megapikselin pääkameran, 12 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 12 megapikselin telekameran 3x optisella zoomilla. Tähän asti taittuvanäyttöisten Samsung-älypuhelinten kamerat ovat olleet jäljessä tavallisia huippupuhelimia, ja esimerkiksi Galaxy Z Fold3 sisältää 12 megapikselin pää-, ultralaajakulma- ja telekamerat, joista viimeksi mainittu on tarjonnut 2x optisen zoomin.

Samsung Galaxy Z Fold4, Beige. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Z Fold4, Beige. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Z Fold4, Gray Green. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Z Fold4, Gray Green. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.

Nyt Samsung on parantamassa kamerakokoonpanoa Galaxy Z Fold4:ssä merkittävästi ainakin sekä pää- että telekameran osalta. 50 megapikselin pääkamera voi olla sama kuin Galaxy S22:ssa ja Galaxy S22+:ssa.

Sisäpuolelta näytön alta löytyvän kameran tarkkuus on 16 megapikseliä, mutta sitä hyödynnetään mahdollisesti pikseleitä yhdistäen jälleen 4 megapikselin tarkkuudella, ja ulkopuolelta kansinäytön yläreunan keskeltä reiästä löytyvän kameran tarkkuuden odotetaan säilyvän 10 megapikselissä.

Vuotaja OnLeaks on kertonut aiemmin Galaxy Z Fold4:n mitoiksi avattuna 155 x 130 x 7,1 millimetriä, kun Galaxy Z Fold3:n mitat ovat vastaavasti 158,2 x 128,1 x 6,4 millimetriä. Uutuus tulee olemaan siis hieman paksumpi ja leveämpi, mutta samalla pituudeltaan lyhyempi.

Galaxy Z Fold4:n on raportoitu aiemmin sisältävän 7,56 tuuman näytön, joka on tuumissa mitattuna äärimmäisen hienoisesti suurempi kuin Fold3:n 7,55 tuuman näyttö. Kuvasuhde näytössä on kuitenkin muuttumassa hieman aiemmasta, mikä näkyy myös laitteen mittojen muutoksissa. Kansinäytön Galaxy Z Fold3:ssa pitäisi olla kooltaan 6,19 tuumaa verrattuna 6,2 tuumaan Galaxy Z Fold3:ssa. Kumpikin AMOLED-näyttö tarjoaa edelleen 120 hertsin virkistystaajuuden.

Alun perin Galaxy Z Fold4:n yhdeksi uudistukseksi odotettiin säilytyspaikkaa S Pen -kynälle, mutta sittemmin huhtikuussa odotukset kääntyivät päänlaelleen, kun Samsung-paljastuksistaan tunnettu nimimerkki Ice universe totesi, ettei säilytyspaikkaa S Penille tulla Galaxy Z Fold4:ssä näkemään.

Syksyllä 2021 esitelty Galaxy Z Fold3 tuki jo ensimmäisenä taittuvanäyttöisenä älypuhelimena sisänäyttönsä osalta S Pen -kynän käyttöä, muttei sisällä paikkaa kynälle. Sen sijaan Samsung on kaupannut erillisiä säilytyspaikan sisältäviä suojakuoria Galaxy Z Fold3:lle. Tämä käytäntö näyttää saavan lopulta jatkoa Galaxy Z Fold4:n kanssa.

Aiemmissa huhuissa on myös kerrottu, että Samsung Galaxy Z Fold4:ssä tullaan näkemään ensimmäistä kertaa merkittävä saranan uudelleensuunnittelu. Vielä Galaxy Z Fold3:ssa varsinaisia saranoita on ollut kaksi erillistä kääntyvän rakenteen eri päissä, kun huhujen mukaan Galaxy Z Fold4:ssä on vain yksi sarana keskellä. Tämän pitäisi johtaa kevyempään ja ohuempaan lopputulokseen.

Lisäksi Galaxy Z Fold4 sisältää Qualcommin uuden Snapdragon 8+ Gen 1 -huippupiirin, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin Snapdragon 8 Gen 1. RAM-käyttömuistia Galaxy Z Fold4:stä pitäisi löytyä 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja tallennusmuistin osalta vaihtoehdot voivat lopulta olla 128, 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu.

Paljastus Kiinan 3C-viranomaistietokannasta on kertonut Galaxy Z Fold4:n tukevan 25 watin pikalatausta. Akun kapasiteetti on säilymässä edeltäjän tavoin 4 400 milliampeeritunnissa.