Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jättipaljastus: Tällaisia älypuhelimia Google suunnittelee tuleville vuosille 2023, 2024 ja 2025

Googlen useamman seuraavan vuoden älypuhelinsuunnitelmat paljastuivat.

Googlen tulevien vuosien Pixel-älypuhelinsuunnitelmista on kuultu nyt kerralla astetta kattavampi paljastus, kun luotettavaksi kuvailtu lähde on paljastanut Android Authority -sivustolle Googlen tämänhetkiset Pixel-suunnitelmat vuosille 2023, 2024 ja vielä 2025.

Luonnollisesti jopa kolmen vuoden päähän ulottuvat suunnitelmat nopeasti muuttuvalla mobiilialalla ovat alttiita muutoksille, joten täysin varmasti Googlen tämänhetkiset suunnitelmat eivät välttämättä lopulta toteudu.

Seuraavina älypuhelimina Googlelta odotetaan uutta keskihintaluokan Pixel 7a -älypuhelinta (koodinimi Lynx) sekä ensimmäistä Googlen taittuvanäyttöistä älypuhelinta Pixel Foldia (koodinimi Felix), joiden julkistuksen paljastus kertoo olevan tapahtumassa Google I/O -tapahtumassa huhti- tai toukokuussa.

Pixel 7a:sta ja Pixel Foldista on kuultu ja nähty mallinnoskuvien muodossa jo aiemminkin yksityiskohtaisempia paljastuksia.

Pixel 7a:n hinnan viimeisin paljastus kertoo asettuvan Yhdysvalloissa samaan 449 dollariin Pixel 6a:n kanssa. Aiemmissa paljastuksissa Pixel 7a:n on odotettu tuovan uudistuksina muun muassa nopeamman 90 hertsin näytön sekä tuen langattomalle lataukselle, mutta näille tiedoille ei nyt saatu lisävahvistusta.

Pixel Foldin hinnaksi Yhdysvalloissa puolestaan kerrotaan olevan tulossa 1 799 dollaria.

Myöhemmin vuoden 2023 aikana Googlelta ovat tulossa seuraavan sukupolven huippupuhelimet.

Nyt kuullun paljastuksen mukaan tuleva Pixel 8 (koodinimi Shiba) olisi näytöltään ja kooltaan pienempi kuin nykyinen Pixel 7, kun taas Pixel 8 Prossa (koodinimi Husky) näytön koko säilyisi ennallaan Pixel 7 Prosta. Molemmat puhelimet ovat saamassa uuden Zuma-koodinimellisen järjestelmäpiirin, jonka nimeksi voi tulla Tensor G3. Muuten Pixel 8 -kaksikon ei pitäisi tuoda merkittäviä muutoksia edeltäjiinsä verrattuna.

Vuonna 2024 Googlen älypuhelinmallistossa voi tapahtua jo enemmän muutoksia.

Toistaiseksi Google suunnittelee vuodelle 2024 keskihintaluokan Pixel 8a -mallia, mutta lähde kertoo sen saattavan vielä joutua perutuksi riippuen vuonna 2023 esiteltävän Pixel 7a:n menestyksestä. Googlen kerrotaan harkitsevan siirtymistä keskihintaisissa älypuhelimissa kaksivuotiseen sykliin, jolloin uusi malli tulisi jatkossa vain kahden vuoden välein.

Jos Pixel 8a lopulta saapuu markkinoille, sen hinnaksi odotetaan 499 dollaria, eli 50 dollaria enemmän kuin edeltäjällään.

Pixel 9 -mallistoon on puolestaan suunnitteilla kolmekin eri mallia. Pixel 9:n odotetaan jatkavan Pixel 8:n tuomalla pienemmällä koolla ja Pixel 9 Pron (koodinimi Komodo) noin 6,7 tuuman näytöllä. Lisäksi mallistoon on suunnitteilla kuitenkin toinenkin Pro-tason malli koodinimellä Caiman ja pienemmällä 6,3 tuuman näytön sisältävällä designilla. Käytännössä Google ottaisi jatkossa mallia Applesta, joka on jo pitkään tarjonnut iPhone Pro -huippumallinsa kahdessa eri näyttökoossa.

Lähteen mukaan Googlelta on vuonna 2024 ehdottomasti tulossa edellä kuvatulla tavalla kolme Pixel 9 -sarjan älypuhelinta ja kaksi eri huippumallia, mutta toki hinnoittelu, mallinimet ja saatavuus ovat kaikki vielä avoimia kysymyksiä.

Pixel 9 -puhelimiin odotetaan jälleen uutta järjestelmäpiiriä, joka voi saada nimekseen Tensor G4.

Vuodeksi 2024 Googlen kerrotaan suunnittelvan myös toista taittuvanäyttöistä älypuhelinta, josta ei kuitenkaan juuri muuta vielä tiedetäkään. Suunnitelmiin tältä osin voi vielä vaikuttaa vuonna 2023 tulevan ensimmäisen Pixel Foldin menestys.

Vuoden 2025 suunnitelmat ovat samoin vielä epämääräisemmällä tasolla. Googlen kerrotaan kuitenkin harkitsevan simpukkamallin taittuvanäyttöistä älypuhelinta, joka voisi toteutua vuonna 2025, jos Google päättää sen kanssa edetä. Lisäksi tulossa olisi jälleen ainakin kolme tavanomaista älypuhelinmallia jatkona vuodelle 2024. Lähteen mukaan taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen jäädessä toteutumatta Pixel-mallisto voi käsittää vaihtoehtoisesti neljäkin mallia – perusmallin ja huippumallin kahtena eri kokona – jo Applen iPhoneista viime vuosilta tutulla tavalla.