Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jälleenmyyjälistaukset paljastavat: Nokia 5.4 -älypuhelinmalli tulossa pian

Nokia 5.4 -älypuhelinmallista on nähty ensimmäiset maininnat.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin 19. maaliskuuta 2020 julkistama Nokia 5.3 -älypuhelin näyttää olevan saamassa jälleen pian jo seuraajan.

Uusi, vielä julkistamaton Nokia 5.4 -älypuhelinmalli on nimittäin lisätty jo Australiassa jälleenmyyjien Acquire ja Aus Shop IT tuotelistauksiin. Nokia 5.4:ään liittyvistä tiedoista kertoi ensin Nokiapoweruser-sivusto ja sitten myös NokiaMob-sivusto.

Kovin paljoa tietoja Nokia 5.4:stä jälleenmyyjälistaukset eivät ole vielä paljastaneet. Ne kertovat puhelimen olevan tulossa 4 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla sekä sinisenä ja violettina värivaihtoehtona. Kahden jälleenmyyjän välillä toistaiseksi mainituissa hintatiedoissa on myös pieni ero: 349 tai 371 Australian dollaria, eli noin 215 tai 230 euroa.

Todennäköisesti 4+128 gigatavun lisäksi Nokia 5.4 tullaan näkemään markkinoilla myös pienempien muistien mallivarianttina, esimerkiksi 3+64 tai 4+64 gigatavua, joka tulee olemaan jonkin verran edullisempi.

Jälleenmyyjälistausten yhteydessä ei ole nähtävissä tarkempia mallikoodeja tai muutakaan tietoa laitteesta.

Nykyinen Nokia 5.3.
Nykyinen Nokia 5.3.

Nokia 5.4:n lisäksi australialaisten jälleenmyyjien tuotelistauksista on viime päivinä paljastunut myös uusi edullinen Android Go -älypuhelinmalli Nokia C1 Plus, jonka osalta saatavuusajankohdaksi oli listattu 22. joulukuuta. Tulevista uusista Android Go -älypuhelimista on saatu vihiä myös Wi-Fi-laitetietokannasta.

HMD Globalilta onkin todennäköisesti luvassa vielä julkistuksia tämän vuoden puolella, vaikka odotettu uusi huippumalli, johon huhuissa on viitattu tähän asti Nokia 9.3 -mallinimellä, näyttäisikin puolestaan viivästyvän ensi vuoden puolelle.

Yhtenä uutuutena HMD Globalilta on odotettu myös edullisempaa 5G-älypuhelinmallia, sillä HMD Global on jo vahvistanut tulevansa ottamaan käyttöön Qualcommin Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin. Tämän huhuissa tähän asti Nokia 7.3 -mallinimellä tunnetun puhelimen design on myös nähty jo mallinnoskuvissa.