Etätyö näkyy myös kokoustekniikassa

Etätyön lisääntyminen on vaikuttanut kokoustekniikan kehittymiseen. Jabra on alan johtajia ja sen uusimmat mallit on suunniteltu mukaan otettaviksi.

Jabra valmistaa kuluttajapuolella kuulokkeita sekä yrityspuolella kuulokkeita, neuvottelukameroita ja konfrenssikaiuttimia. Kuulokkeissa, toimistokuulokkeissa ja neuvottelukaiuttimissa Jabra onkin markkinajohtaja.

Yritys on aina tukenut omia työntekijöitään vapaasti työskentelemään missä haluavat. Jabrassa uskotaan työelämän vielä vapautuvan viimeisintä etätyöpyrähdystä pysyvämmin. Tuotteiden suunnittelussa onkin huomioitu niiden käytettävyys sekä toimistossa, että etätyössä.

-Tärkeää on, että yritykset sallivat, että töitä saa tehdä missä haluaa. Silloin työntekijät ovat keskimäärin tyytyväisempiä ja tuotteliaampia. Myös mielenterveyden ongelmat vähenevät, kun työn ja vapaa-ajan tasapaino paranee, Antti Valtonen Jabralta perustelee.

Jabra Speak2 75

Etätyöhön siirryttäessä, on tärkeää huomioida myös etätyöhön käytettävä tekniikka. Huono kuvan tai äänen laatu palaverissa hankaloittaa viestin perille menoa, joka vastaavasti pidentää kokousta ja pahimmillaan vie pohjan koko kokouksesta.

Speak2 75 on selvästi post-korona. Se ei ole tarkoitettu yksin työpaikan kokoustilaan, johon laite asennetaan kerran, eikä asetuksiin puututa. Kaiutin voidaan siirtää kätevästi työpaikalta reppuun ja sieltä kotitoimistoon. Laitteella on myös IP64-luokitus, joten kokoustaminen onnistuu kosteammissakin paikoissa, vielä kun akun kestoksi luvataan komeat 32 tuntia.

Spiikkeristä löytyy neljä erillistä, keilanmuodostusmikrofonia, jotka seuraavat puheen ja taustaäänen tasoja. Kaiuttimen päällä oleva valorengas kertoo äänenlaadun, jolloin puhuja tietää puhuuko tarpeen lujaa. Huutamaan laite ei silti pakota ja esimerkiksi useamman käyttäjän kohdalla Speak2 75:n äänentason normalisointiteknologia tasaa äänenvoimakkuuden puhujakohtaisesti.

Mukavana yksityiskohtana Jabra on tullut mukaan vihreään aaltoon ja tehostanut tuotteidensa kierrätettävyyttä ja korjattavuutta. Speak 2 -sarjalle luvataan lisää käyttöikää korjattavilla ja vaihdettavilla sisuksilla.

Jabra Speak2 75

 • Kannettava kautinpuhelin
 • Erillinen mikrofonin äänenlaadunilmaisin
 • Äänentason normalisointiteknologia tasoittaa vastaanotettavan äänen voimakkuuden
 • Plug-and-play -liitettävyys Microsoft Teamsin, Google Meetsin ja Zoomin kanssa, tukee Microsoft Swift Pairia ja Google Fast Pairia
 • Sekä USB-A että USB-C -liitännät
 • IP64-luokitus
 • Jopa 32 tunnin akunkesto
 • Alkaen 420,16 €

PanaCast 20

Hyvän äänen lisäksi Jabra tarjoaa parannusta kokousten kuvanlaatuun. Edellisen sukupolven PanaCast on saanut seuraksi PanaCast 20. Edellinen malli oli tarkoitettu selvästi isoihin kokoustiloihin ja tarjolla oli muun muassa yksittäisten puhujien tai erillisen valkotaulun poimiminen kuvasta. Uusi malli on suunnattu selkeästi kotitoimistoon.

Laitteesta löytyy muun muassa älykäs zoom, joka rajaa kuvan automaattisesti puhujaan. Lisäksi tarjolla on nokkela kuva-kuvassa-toiminto, jossa kameran ottama kuva voidaan rajata kahdeksi erilliseksi kuvaksi. Esimerkiksi pääkuvana voi olla käsissä oleva esine, samalla kun alakulmassa näkyy puhujan pää. Ja tämä kaikki kuvataan yhdellä kameralla.

PanaCast 20 on sertifioitu käytettäväksi Microsoft Teamsin, Zoomin, Google Meetin ja Works With Chromebook -sertifioitujen laitteiden kanssa. Se myös toimii kaikkien johtavien UC-alustojen kanssa.

Jabra PanaCast 20

 • Siirrettävä web-kamera
 • 4K Ultra HD -video
 • Tekoälyä käyttävä kuvanparannus
 • 13 megapikseliä
 • älykäs zoom rajaa puhujan automaattisesti kuvan keskelle
 • Plug-and-play -liitettävyys Microsoft Teamsin, Google Meetsin, Zoomin ja Works with Chromebookin kanssa

Lue myös
Canon EOS R50 on monitoiminen kamera etenkin sisällöntuottajille
Puettava tabletti ja muuta mielenkiintoista teknologiaa Alson keväästä

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.