Canon julkistaa ensimmäisen kiinteäpolttovälisen RF-hybridiobjektiivin ja uuden Speedlite-salamalaitteen

Canon julkistaa uuden RF 35 mm F1.4 VCM-objektiivin, joka on uudenlainen hybridiobjektiivi sekä still- että videokuvaukseen. Uusi Speedlite EL-10-salamalaite auttaa kuvaajia vangitsemaan vaikuttavampia muotokuvia muokkaamalla valaisuolosuhteet sopiviksi. 

RF 35mm F1.4L VCM -objektiivi

Uusi hybridiobjektiivi on osa laajenevaa tuoteperhettä, joka tarjoaa luovaan työhön uudenlaisia mahdollisuuksia. Se toimii hienosti sekä still- että videokuvaukseen ja on ainoa kiinteäpolttovälinen RF-objektiivi, jossa on erillinen himmentimen säätörengas videokuvausta varten1. Objektiivissa on myös 11-lamellinen himmennin, joka tuottaa miellyttävää epäterävyysaluetta ja saa kohteen erottumaan taustasta ja etualasta. Minimaalinen tarkennuksen hengitys tuottaa ammattimaista jälkeä tarkennettaessa.

Hybridiobjektiivi toimii saumattomasti niin still- kuin videokuvissakin erilaisissa tilanteissa, kuten hää- tai dokumenttikuvauksessa. 

Laaja kuvakulma sopii hyvin ryhmäkuviin ja reportaasityyppisiin katukuvauksiin. Näissä tilanteissa objektiivin 35 mm:n polttoväli on perspektiivin kannalta erinomainen. Objektiivin f/1.4-aukko mahdollistaa terävyysalueen hallinnan ja takaa loistavan suorituskyvyn jopa silloin kun aurinko on juuri nousemassa tai laskemassa, yöllä tai tunnelmavalaistuissa tapahtumissa. Kiinteäpolttovälisen RF 35mm F1.4L VCM -objektiivin kanssa on mahdollista käyttää sekä etu- että takasuodattimia, jotka laajentavat ilmaisumahdollisuuksia entisestään. 

RF 35mm F1.4L VCM -objektiivi


Uusi objektiivi on suunniteltu erityisesti kuvajournalistien ja sisällöntuottajien tarpeisiin. Sen avulla ei pitäisi yksikään ohikiitävä hetki jäädä kuvaamatta. Nopea Nano USM -moottori ja vielä nopeampi äänikelamoottori2 (VCM) nopeuttavat tarkennusta. Objektiivin säätörengas ja mukautettava objektiivin toimintopainike auttavat kuvaajia säädöissä ja asetuksissa ja samalla pysymään mukana tapahtumissa.

Haastavammissa olosuhteissa kuvaavat ammattilaiset arvostavat varmasti Canonin L-sarjan mekaanista rakennetta ja linssipintoja. Etulinssin fluoripinnoite hylkii likaa ja EF-edeltäjäänsä kevyemmän rakenteen ansiosta objektiivi on mukavampi käyttää pitkien kenttäkuvauskeikkojen aikana. Super Spectra- ja ASC -pinnoitettujen asfääristen ja UD-elementtien ansiosta käyttäjät saavat kirkkaassakin auringonvalossa kristallinkirkkaita kuvia ilman haamukuvia tai heijastuksia. 

Canon Speedlite EL-10 -salamalaite

Canonin uusi kevyt, pienikokoinen ja edullinen Speedlite EL -salamalaite auttaa valokuvaajia löytämään luovuudestaan uusia ulottuvuuksia. Speedlite EL-10:ssa on luokkansa johtava 1,5 sekunnin latautumisaika, ja se sopii saumattomasti yhteen yhdistettyjen mukautettujen käyttötilojen sekä salaman kauko-ohjauksen tapaisten ominaisuuksien kanssa.

Salamakengän monitoiminen lisävarusteluisti tekee kuvauskokemuksesta sujuvamman ja helpomman kuin koskaan ja mahdollistaa paremman kommunikoinnin. Käyttötilat (Linked Custom Shooting Modes) helpottavat kuvaamista muuttuvissa olosuhteissa, kuten liikuttaessa ulkotiloissa auringonpaisteesta varjoihin tai kun kuvassa näkyvät värisävyt vaihtelevat voimakkaasti, esimerkiksi muotikuvauksissa. Camera Connect -sovelluksen avulla asetuksia on mahdollista muokata myös etänä niin, että kamera ja Speedlite reagoivat muutoksiin yhdessä. 

Canon Speedlite EL-10 -salamalaite

Välähdyspään 24–105 mm:n zoom-kattavuus ja monipuolinen tehoalue auttavat aloitteleviakin sisällöntuottajia löytämään oikean valaistuksen ja ottamaan ammattimaisia kuvia. Speedlite auttaa kuvaajaa niin korostamaan silmien pilkettä kuin löytämään oikean pehmeän valon tunnelmallisia muotokuvia varten. Speedlite EL-10 painaa vain 284 grammaa ja toimii kolmella AA-paristolla, joten se sopii hyvin päivittäiseen käyttöön. 

RF 35mm F1.4L VCM ja Speedlite EL-10 ovat molemmat erittäin monipuolisia, joustavia ja sujuvia käyttää. Niiden avulla Canon vastaa sisällöntuottajien tarpeisiin ja auttaa heitä toteuttamaan itseään uusilla tavoilla. Canon pyrkii jatkossa laajentamaan ammattilaiskäyttöön suunnattua RF-objektiivivalikoimaansa ja kehittää parhaillaan uusia L-sarjan zoom- ja kiinteäpolttovälisiä hybridiobjektiiveja, joissa on iirissäätörengas ja joiden koko on keskenään samanlainen. Kehitteillä olevien objektiivien konsepti on samankaltainen still- ja video-ominaisuuksien yhdistelmä kuin RF 35mm F1.4L VCM -objektiivissa.

Uutuuksien verolliset suositusvähittäishinnat ovat:

  • Canon RF 35mm F1.4L VCM -objektiivi, 2069 euroa
  • Canon Speedlite EL-10 -salamalaite, 349 euroa

Canon RF 35mm F1.4L VCM -objektiivin ja Speedlite EL-10 -salamalaitteen myynti alkaa heinäkuussa 2024.

1 Kun kameralla kuvataan videota ja käytetään samanaikaisesti himmenninaukon säätörengasta niin, että automaattitarkennus on käytössä, tarkennus- ja aukon arvot voivat joissain harvoissa tilanteissa olla epäjohdonmukaisia, jos käytössä on ennen toukokuuta 2024 julkaistu EOS R -järjestelmän kamera. 

2 Tärkeä huomautus: RF 35mm F1.4L VCM:n äänikelamoottorilla on heikko magneettikenttä. Vaikka objektiivin käyttö on yleisesti ottaen turvallista, Canon suosittelee käyttäjiä pyytämään lääkäriltä neuvoa, mikäli käytössä on sydämentahdistin tai muu lääkinnällinen laite. Kun objektiivia ei ole kytketty kameraan tai kun kamera on pois päältä, objektiivin linssielementeistä voi kuulua ääntä. Tämä on normaalia, eikä se tarkoita, että laite on viallinen. Vähäiset kuljetuksenaikaiset liikkeet eivät vaikuta laitteen toimintaan.

LUE MYÖS

Carglassin Emma valmistautuu edustamaan Suomea Best of Belron -kilpailussa 

Polestar tuo kaksi uutta mallia -kovilla odotuksilla

Canon kehittää edistyksellistä EOS R1 -lippulaivamallia EOS R -kamerajärjestelmään

SEURAA TEKNAVIA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.