Apple hylkää iPhonen 16-gigatavullisen version iPhone 6:n myötä

Kauan odotetusta iPhone 6:sta vuotaneiden tietojen mukaan Apple julkaisee sen ainakin aluksi vain 32GB- ja 64GB-versioina, kertoo uutissivusto Redmond Pie.

Apple näyttää siis jättävän aiemmista sukupolvista tutun halvimman 16GB mallin pois, mutta kiinalaislehti Tencentin mukaan se ei kuluttajien kannalta onneksi nosta halvimman iPhone 6:n hintaa, sillä 32GB mallin saa lehden mukaan suunnilleen samalla hinnalla, kuin millä 16GB malli iPhone 5s:stä alunperin julkaistiin.

Kiinalaislehden mukaan 32-gigaisen version jälleenmyyntihinta olisi jeneistä dollareiksi muutettuna noin halvimman iPhone 5s:n hintaa vastaava 850 dollaria, kun taas 64-gigaisesta mallista joutuisi maksamaan iPhone 5s:n vastaavaa mallia enemmän, yli tuhat dollaria. Applella on ollut tapana pudottaa edellisten puhelintensa hintaa aina hiukan julkaistessaan uuden iPhonen, joten hintaerot kasvavat käytännössä suuremmiksi. Näyttää myös siltä, että suuremmalla 5.5-tuumaisella näytöllä varustetun mallin hinta olisi noin 100 dollaria perusmallia suurempi.