Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Opel tuo uuden palveluun Suomeen – 5 autoilijaa helpottavaa asiaa

Opel on hurjassa kasvussa Suomessa, josta olemme kertoneet jo aiemmin. Syksyllä on luvassa tärkeitä malliuudistuksia Zafiran ja Mokka X:n myötä, mutta yksi erittäin tärkeä lanseeraus liittyy uuteen OnStar-palveluun. Kyseessä on Opelin oma asiakaspalvelujärjestelmä, joka on nyt tarjolla myös Suomessa.

OnStar tuo käytännössä autoon napin, jota painamalla pystyy soittamaan Suomea puhuvalle asiakaspalvelijalle. Palvelu on vakiovaruste uusissa korkeamman varustelutason Opeleissa ja saatavilla lisävarusteena muihin malleihin. Esimerkiksi Zafiran perusmalliin järjestelmä maksaa 602 euroa, mikä sisältää ensimmäisen vuoden palvelun. Ensimmäisen vuoden jälkeen palvelu maksaa kaikkiin autoihin 99,90 euroa vuodessa, ja tämä sisältää kaikki yhteydet palvelukeskukseen mistä tahansa päin Eurooppaa.

Nämä viisi asiaa OnStar-palvelu mahdollistaa:

1. OnStar tuo autoon automaattisen hätäpuhelujärjestelmän. Auton joutuessa onnettomuuteen, palvelukeskus ottaa yhteyttä autoon, ja mikäli kukaan ei vastaa, hälyttää keskus automaattisesti pelastusyksikön paikalle.

2. Voit soittaa Suomea puhuvalle asiakaspalvelijalle lähes mistä tahansa päin Eurooppaa. Voit kysyä vaikkapa lähintä lounaspaikkaa, ja palvelukeskus lähettää osoitetiedon suoraan auton navigaattoriin.

3. Mikäli autosi varastetaan, toimii OnStar-asiakaspalvelu yhteistyössä poliisin kanssa. Auton omistajan tulee toimittaa rikosilmoitustiedot keskukseen, minkä jälkeen keskus pystyy lukitsemaan auton ja estämään sen käynnistyksen. Samalla keskus voi myös kertoa auton sijainnin poliisille.

4. Uuden OnStar -älypuhelinsovelluksen avulla voit tarkistaa etänä esimerkiksi autosi lukituksen, öljyn ja polttoaineen määrän sekä rengaspaineet. Mikäli satut unohtamaan auton sijainnin esimerkiksi parkkihallissa, voit ohjata auton ääni- ja valomerkkejä älypuhelimellasi. Älypuhelinsovelluksen avulla voit lähettää myös halutut navigointitiedot suoraan autoosi.

5. OnStar-palveluun kuuluu myös OmaOpel-palvelu. Tämän avulla pystyt tarkistamaan autosi tilan aina verkosta. Palvelusta löydät esimerkiksi auton huoltotarpeen, diagnostiikkaraportit sekä auton käyttöä kuvaavia asioita kuten polttoaineenkulutuksen auton koko historian ajalta.

Keskimmäisestä napista auto soittaa palvelukeskukseen. Punaisella SOS-napilla voi hälyttää apua, ja mustalla napilla voit salata auton sijainnin
Älypuhelinsovelluksen avulla voit tarkastaa auton kunnon, tarkistaa sijainnin, tai tarvittaessa käyttää valoja sekä äänimerkkiä.

Kuvat: Opel
Video: Jussi Ojala

Lue myös:
Opelilla menee lujaa: Omega tekee paluun – katso uutuudet vuoteen 2020 mennessä
Kuvat: Opel Suomen toimitusjohtaja joutui lunastamaan lupauksensa – hiuksiin parturoitiin Opelin logo