Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pikku-Porsche uudistuu – hinta alas, tehot ylös

Porsche esitteli hiljattain laajasti uudistuneen 718 Boxsterin. Moottoreista tippui kaksi sylinteriä pois ja tilalle tuli turboahdetut versiot. Samalla mallinimeen lisättiin historiaan viittaava 718-numerosarja. Tämä on saanut osakseen kritiikkiä, mutta ilmeisesti valmistajan markkinointiosasto näkee tässä jotain lisäarvoa.

Tähän saakka Cayman on ollut aavistuksen Boxsteria tehokkaampi ja kalliimpi yhtenevästä tekniikasta huolimatta. Nyt tilanne kuitenkin muuttuu sillä uudet 718-mallit ovat teknisesti täysin yhteneviä, ja 718 Cayman on hinnoiteltu aavistuksen edullisemmaksi. Uuden 718 Caymanin hinnat alkavat 76 237 eurosta, mikä on yli 4 000 euroa aikaisempaa Caymania vähemmän. Samalla kyseessä on koko Porsche-malliston edullisin auto. S-versioon puolestaan pääsee käsiksi 98 342 eurolla. S-versiossa hinnat alkavat PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla varustetusta mallista manuaalivaihteistoa pienempien päästöjen ansiosta. Hintaeroa Boxsteriin on reilu pari tuhatta euroa.

Moottorina 718 Caymanissa toimii siis samat uudet nelisylinteriset turbomoottorit kuin Boxsterissa. Perusmallin 2,0-litrainen bokserimoottori tarjoaa 300 hevosvoimaa ja 380 newtonmetriä vääntöä. S-version 2,5-litrainen turbonelikko syöttää takapyörille 350 hevosvoimaa ja 420 newtonmetriä vääntöä. Perusmalli kerkeää sataseen 4,7 sekunnissa ja S-versio vielä 0,5 sekuntia nopeammin.

718 Caymanin molemmat versiot ovat jo tilattavissa. Mallien toimitukset alkavat syyskuussa.

Lue lisää uudesta teknisesti yhtenevästä 718 Boxsterista:
Ajossa nelisylinterinen Porsche: parempi ajaa, mutta korva ei tykkää
Tältä näyttää uusi Porsche 718 Boxster – Teknavi paikalla Ranskassa
Neljä sylinteriä ja turbo – Boxsterin uusi sydän
Edeltäjäänsä huomattavasti nopeampi – tältä näyttää turboahdetun Boxsterin alusta​​​​​​​
Video: Hyppää uuden Boxsterin kyytiin – tältä bokserinelonen kuulostaa sisälle​​​​​​​