Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Odotettu Škoda Superb iV sai tiukat hinnat – tilava perheauto ladattavana hybridinä alle 40 000 euroa

Škoda Superb iV tarkoittaa ladattavaa hybridiä, jonka järjestelmän yhteisteho on 160 kW (218hv). Sen saa sekä liftback- että farmarimuodossa noin 40 000 euron hinnasta alkaen.

Superb on Tšekin autoteollisuuden ylpeydenaihe, sillä se on valmistajansa mukaan yhä heidän lippulaivamallinsa suuresta Kodiaqista huolimatta. Škoda on valinnut merkinnän iV kuvastamaan sähköistä mallistoa ja Superb iV tarkoittaa tässä tapauksessa ladattavaa hybridiä. Se tarjoaa jatkossa yhden lisävaihtoehdon Superbin ostoa harkitseville ja Teknavi olikin paikalla uuutuuden julkaisussa.

Ladattavassa Superb iV -hybridissä on aina 115 kW:n (156 hv) 1.4 TSI -bensiinimoottori ja 85 kW (116 hv) sähkömoottori, joiden avulla auton järjestelmän kokonaisteho on 160 kW (218 hv). Kapasiteetiltaan 13 kWh:n akuston ansiosta pelkästään sähköllä ajettaessa WLTP-testisyklin mukainen maksimitoimintamatka on 56 kilometriä. Riittävä polttoainetankki varmistaa matkan jatkumisen polttomoottorin avulla aina 930 kilometriin asti ilman pysähdyksiä.

Akuston voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, seinälatauspisteestä tai julkisesta latausasemasta. Hybridi osaa toki myös hyödyntää ajon aikana jarrutusenergian talteenottoa akun hyväksi. Auton hiilidioksidipäästöarvo on alle 40 g/km.

Škoda Superb iV:n ennakkomyynti on nyt alkanut ja asiakastoimitukset seuraavat vuoden 2020 alussa. Superb iV -malliston hinnat alkavat 39 149,82 eurosta ja farmarimallisen SUPERB Combi iV -mallin 40 128,20 eurosta. Valittavana on neljä varustetasoa: Ambition ja Style, erikoismalli Sportline sekä ylellisimmin varusteltu L&K.

Uudessa Superb iV -mallissa on vakiovarusteena muun muassa mukautuva alustansäätöjärjestelmä (DCC), mallikohtainen Driving Mode Selection -ajoasetuksen valinta (asetukset Sport, Hybrid ja E-Mode), kaksi latauskaapelia eri lataustyyppejä varten, Amundsen-navigointijärjestelmä 8” kosketusnäytöllä sekä langaton SmartLink+ mahdollistamaan yhteyden älypuhelimen ja auton integroidun tietoviihdejärjestelmän välille langattomasti Apple CarPlayn avulla. 

Kuva: Valmistaja

Lue lisää:
Uudistunut Škoda Superb tarjoaa sähköä ja maastohenkeä
Ensituntuma: BMW 840i Gran Coupé – sivistynyt tyyliniekka
Uudistuva Toyota C-HR saa uuden hybridivoimalinjan
Škodan sähkömarssi on alkanut – tässä on merkin ensimmäinen täyssähköauto

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.