Maastohenkinen Kia XCeed sai hinnat – trendikkyydestä saa maksaa noin 4 000 euroa

Täysin uusi Ceed-malliperheen crossover Kia XCeed on saanut hinnaston. Litrainen turboahdettu bensiinimoottori manuaalivaihteistolla lähtee kaupasta 23 990 euron hintaan.

XCeed on Ceed-malliperheen crossover-versio, jota Kia haluaa mainostaa vaihtoehtona isommille SUV-malleille. Etuna muuhun Kia Ceed -mallistoon on korkeampi maavara, korkea istuma-asento ja näkyvyys kun taas varjopuolena esimerkiksi korkeampi ilmanvastus sekä hinta. Onneksi valmistaja ei ole kokenut tarpeelliseksi mainostaa neliovista crossover-autoa coupéna laskevasta kattolinjasta huolimatta.

Uusi XCeed on saatavana kolmena eri varustetasona: LX, EX ja Business Premium. Valittavissa on kolme turboahdettua bensiinimoottoria: 1.0 T-GDI (120 hv), 1.4 T-GDI (140 hv) sekä 1.6 T-GDI (204 hv). Hinnaston edullisinta päätä edustavalla 1,0-litraisella bensiinimoottorilla varustetussa XCeedissä on aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Muihin malleihin on valittavissa myös seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Viisiovisen hatchbackin hinnat alkavat hieman alle 20 000 eurosta, joten lisähintaa X-kirjaimelle kertyy noin 4 000 euroa.

Uuteen XCeediin on saatavana suomenkielinen 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella, jonka eri osiin jaettu kosketusnäyttö mahdollistaa kolmen sovelluksen käytön samanaikaisesti. Sama järjestelmä mahdollistaa myös kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti. Tietoviihdejärjestelmän pariksi on saatavilla 12,3-tuumainen digitaalimittaristo.

XCeediin on saatavana kuljettajaa avustavista järjestelmistä esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, nopeus-, etutörmäys- ja kuolleen kulman varoittimet, pysäköinti-, kaukovalo- ja kaistallapitoavustimet sekä kuljettajan vireystilan valvonta.

Lähtötasona tarjoiltavaan LX-varustetasoon kuuluvat vakiona muun muassa aktiivinen kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvonta, LED-ajovalot, kaukovaloautomatiikka ja lämmitettävä ohjauspyörä. Kalleimmassa Business Premium -varustetasossa ovat vakiona näiden lisäksi muun muassa 10,25-tuumainen kosketusnäyttö, mukautuva kaistallapitoavustin, 12,3-tuumainen digitaalimittaristo ja automaattinen pysäköintijärjestelmä.

Tämä täysin uusi Kia XCeed esitellään Suomessa 11.–13. lokakuuta ja hinnastoon voi tutustua jo nyt. XCeedillä on Kian muun malliston tavoin 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuu.

Kuvat: Mikko Autio

Lue lisää:
Ensituntuma: Kia XCeed – malliston trendikkäin
Koeajossa Ferrari 812 Superfast – viehättäviä muotoja, sulosointuja ja räjähtävää suorituskykyä
Koeajossa uusi BMW 3-sarja – paluu omalle paikalleen
Koeajossa uudistunut Opel Astra portaattomalla vaihteistolla – huomaamatta hiottu

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.