Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lisää sähköä ammattiliikenteeseen – Citroën Jumpy, Jumper ja Berlingo Van

Citroën julkistaa hyötyajoneuvoihin myös sähköiset versiot. Näihin kuuluu Jumpy kahdella akkuvaihtoehdolla sekä Jumper ja Berlingo Van.

Citroën valmistautuu julkistamaan uuden sähköisen mallistonsa, joka tarjoaa sähköisen vaihtoehdon jokaiselle mallille vuoteen 2025 mennessä. Lupaukseen lukeutuu sekä hyötyajoneuvo- että henkilöautomallisto. Nyt saamme tietoja tulevista hyötyajoneuvoista.

Muutamilla markkinoilla sähköinen Berlingo Electric on jo läsnä, mutta Citroën laajentaa sähköistä tarjontaansa yritysasiakkaiden saataville vuoden 2020 alussa esiteltävän Jumper Electricin käynnistämänä. Näiden hyötyajoneuvojen osalta seuraava askel on vuonna 2020 valmistuva täyssähköversio Citroën Jumpysta ja sitä seuraa vuonna 2021 täyssähköversio uudesta Berlingo Vanista. Mallisto on suunniteltu tarjoamaan liikkumisen vapautta myös päästörajoitettujen kaupunkien keskustoissa.

Citroën Jumpy sähköisenä

Citroën Jumpy tuli markkinoille vuonna 2016 ja nyt esitellään uusi täyssähköinen vaihtoehto. Groupe PSA:n EMP2 multi-energy -perusrakenteelle pohjautuva uusi täyssähköinen Citroën Jumpy tulee saataville kahtena eri versiona ja tarjoaa näin kaksi vaihtoehtoista toimintamatkaa palvelemaan erilaisia tarpeita. Pienempi akkuvaihtoehto on 50 kWh ja tarjoaa 200 km toimintamatkan (WLTP), kun suurempi 75 kWh akku tarjoaa 300 km toimintamatkan (WLTP).

Valmistaja lupailee useita sähköistämisen tarjoamia etuja, kuten matalammat käyttökustannukset ja pääsyn päästörajoitetuille alueille. Lisäksi moottorin äänen ja värinöiden puuttuminen sekä välittömästi tarjolla oleva maksimivääntö parantavat käyttömukavuutta. Citroën kertoo lisäksi, että sallitun kuorman määrä on vastaava kuin perinteisissä polttomoottoriversioissa

– Citroën on satavuotias merkki, joka uhkuu lähes 90 vuoden mittaista kokemusta hyötyajoneuvoista. Suhtautuen vakavasti asemaansa vakavasti otettavana pelaajana käyttövoiman muutoksessa sekä tarkkana ympäristöön jättämästään hiilijalanjäljestä, julkistaa Citroën merkittävän uuden sähköllä toimivan malliston tukemaan nykyistä hyötyajoneuvomallistoaan. Tavoitteena on tuoda markkinoille sähköinen versio jokaisesta merkin kompaktista pakettiautosta vuoteen 2021 mennessä hyödyntäen näissä PSA:n parasta sähköauto-osaamista ja täydentäen näillä merkin jo olemassa olevaa mallistoa, kommentoi Citroënin tuote- ja strategiajohtaja Laurence Hansen.

Citroën on ottanut käyttöön uuden strategian ja tunnuslauseen: “Inspired by pro”, jolla viitataan yritysasiakkaiden tarpeisiin suunnattuihin mittatilausratkaisuihin. Perustana ovat uuden Berlingo Vanin, Jumpyn ja Jumperin laajat mallistot. Citroën viettää samalla merkin satavuotisjuhlavuotta, joka on hieno saavutus sekin.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Vastaa ja voita 200 euron arvoinen lahjakortti Rajala Pro Shopiin
Koeajossa Citroen C5 Aircross – ison kissan tyylillä
Älä aja pimeänä – varmista valojen palaminen omasta autosta
Koeajossa DS 3 Crossback – pirteän persoonallinen ranskatar

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.