Ensituntuma: Volkswagen Arteon on brändin uusi premium-lippulaiva

Volkswagenin uusi lippulaiva Arteon lukeutuu korimalliltaan fastbackiksi, joka tarkoittaa viisipaikkaisen sedanin, urheiluautomaisen muotoilun ja käytännöllisyyden yhdistämistä.

Hinta alkaen 44 997 €

Ulkonäkö on ehdottomasti Arteonin parasta antia. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus uhitella konsernin premium-luokkaisia Audia tai Porschea, vaan pysyä omassa kansanauton roolissaan. Arteon todistaa kuitenkin sen, ettei kansanauton tarvitse olla tylsän ja laimean näköinen.

Hankinnan järkiperusteluista ja käytännöllisyydestä vastaa avara tavaratila, joka tarjoaa 563-1 557 litran tilavuuden. Lisäksi auton reilu pituus on antelias etenkin takapenkin jalkatilan osalta.

Moottoriperhe koostuu turboahdetuista TSI- ja TDI-moottoreista, joiden tehot vaihtelevat 150 hevosvoiman ja 280 hevosvoiman välillä. Tehokkaimpien moottoreiden yhteydessä on aina vakiona DSG-automaattivaihteisto ja 4MOTION-neliveto. Suomessa myynti alkaa yhdellä TSI-bensiinimoottorilla (280 hv) ja kahdella TDI-dieselmoottorilla (150 hv ja 239 hv). Vuoden loppuun mennessä moottorivalikoimaa on laajennettu lisäksi kolmella muulla voimanlähteellä.

Koeajettu 280 hevosvoimainen bensiinimoottori lupailee vaihtelua hiljentymisen ja äänekkäämmän Sport-tilan välillä. Automaattivaihteisto toimii huolellisesti ja sileästi ja vaihdot tapahtuvat ajoissa.

Arteonin varustetasojen ensimmäinen taso on nimetty auton mukaan Arteoniksi. Nähtäväksi jää, yleistyykö nimeämistapa malliston muillekin jäsenille tulevaisuudessa. Muut varustetasot ovat hienostuneempi Elegance ja urheilullisempi R-Line.

Ulkonäön lisäksi uusi keulakuva on saanut uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Vakionopeudensäädin hyödyntää perinteisen tutka-anturin lisäksi tuulilasin kameraa ja navigointijärjestelmän karttatietoja. Näin auto voi havaita nopeusrajoituksia kameran ja liikennemerkkitunnistuksen avulla ja sovittaa nopeutensa sen mukaan sopivaksi.

Arteonin hinnat ovat tiedossa myynnissä olevien moottoreiden osalta. Diesel-malliston alkaen hinta 150 hevosvoimaiselle voimanlähteelle on 44 997 euroa. Tehokkaimmalla bensiinimoottorilla auto kustantaa alkaen 63 103 euroa.

Kuvat: Mia Pelttari

Lue myös:
Volkswagenin uusi lippulaiva Arteon kohottaa brändin julkisuuskuvaa
Video: Volkswagen esitteli Genevessä kaksi tärkeää uutuutta