Huawei Watch 4 ja Watch 4 Pro ennakkomyyntiin Suomessa - uusissa älykelloissa oma mobiiliverkkoyhteys ja kehittynyt terveyden seuranta

Huawein 9. toukokuuta julkistetut Watch 4 -sarjan älykellot ovat saapuneet ennakkomyyntiin Suomessa.

Huawei Watch 4 -kellot ovat seuraajia vuonna 2021 julkaistuille Huawei Watch 3 -kelloille, ja ne tarjoavat Huawein Watch GT -sarjaa monipuolisemmat toiminnot.

Suomessa Huawei Watch 4:n suositushinta mustalla fluoroelastomeerirannekkeella on 449 euroa sekä Huawei Watch 4 Pron 549 euroa ruskealla nahkarannekkeella. Kellot ovat ennakkomyynnissä DNA:n, Elisan ja Telian kautta, ja jälleenmyyjillä on erikoistarjouksia ennakkomyynnin aikana.

Kaupoista saataville Huawei Watch 4 -kellot tulevat 22. kesäkuuta.

“Me Huaweilla ymmärrämme, että elämä on toisinaan hektistä. Watch 4 -kellot on suunniteltu saumattomiksi kumppaneiksi kiireiseenkin elämäntapaan. Juoksitpa sitten asioilla tai maratonia, Watch 4 -kellojen innovatiivinen teknologia ja älykkäät ominaisuudet varmistavat miellyttävän käyttökokemuksen. Uskomme, että uusimmat älykellomme täyttävät kuluttajien moninaiset tarpeet ja helpottavat heidän arkeaan”, kommentoi Sofia Björnerfors Huawei Nordicilta.

Huawei Watch 4.
Huawei Watch 4.

Huawei Watch 4 -kelloissa on mukana jälleen myös Huawei Watch 3 Pron tavoin oma mobiiliverkkoyhteys integroidulla eSIMillä, mikä on niiden tärkein lisäominaisuus verrattuna Huawei Watch GT -kelloihin. Mobiiliverkkoyhteys mahdollistaa puhelut ja viestit ilman puhelinta, kuin myös kellon yhteyden verkkopalveluihin.

Huawei Watch 4 -kelloissa on 1,5 tuuman LTPO AMOLED-näytttö entistä pienemmällä reunuksilla ja aina päällä -tilalla. Huawei Watch 4 Prossa on safiirikristalli näytön pintana sekä entistä vahvempi titaanirakenne. Huawei Watch 4:n rakenne on ruostumatonta terästä

Huawei Watch 4:n runko on kooltaan 46 millimetriä ja Huawei Watch 4 Pron 48 millimetriä. Oikealta sivulta löytyy pyöritettävä kruunupainike sekä toinen toimintopainike.

Paksuutta Huawei Watch 4:llä on 10,9 millimetriä ja painoa 48 grammaa.

Huawei Watch 4 Pro.
Huawei Watch 4 Pro.

Huawei Watch 4 -kelloille on tarjolla laaja valikoima erilaisia kellotauluja, mukaan lukien uudet planeettakellotaulut. Käytettävyyttä Huawei on uudistanut myös uusilla palveluwidgeteillä, jotka tuovat helposti ulottuville päivittyviä tietoja eri sovelluksista.

Huawei Watch 4 -kellot tarjoavat luonnollisesti kattavat ominaisuudet aktiivisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan sisältäen optisen sykemittauksen 8-kanavaisella anturilla, veren happipitoisuuden mittauksen ja EKG-sydänsähkökäyrämittauksen, lämpötilan mittauksen sekä valtimojäykkyyden analyysin. Mukana ovat tietenkin myös unen ja stressin seuranta.

Erilaisia treenitiloja on tuettuna yli 100 kappaletta, ja taustalla toimivat Huawein älykelloille tuttuun tapaan Suomessa kehitetyt Huawei TruSport -algoritmit.

Uutena ominaisuutena Huawei Watch 4 -kelloissa on ominaisuus hengitysterveyden seurantaan. Algoritmi analysoi keuhkojen hyvinvointia esimerkiksi hengitystiheyden, veren happipitoisuuden ja yskän äänien avulla sekä tietoa tupakoinnista tai ilmansaasteista hyödyntäen.

Toinen uusi ominaisuus on seitsenkohtainen yhden minuutin terveysyhteenveto. Huawei Health -sovelluksesta voi myös seurata terveyden kehitystä trendeinä eri tekijöiden, kuten leposykkeen, osalta. Entuudestaan tuttuja ominaisuuksia ovat tekoälypohjainen juoksuvalmentaja, tiedot juoksemisen tehokkuudesta sekä vaeltaessa mahdollisesti hyödyllinen takaisinreititystoiminto.

“Huawei on todella omistautunut hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Tämä näkyy selkeästi Huawein kellojen ainutlaatuisissa ominaisuuksissa ja uusissa innovaatioissa. Huawein uusimmissa Watch 4 -sarjan kelloissa sovellus, joka antaa helposti ja kattavasti 60 sekunnissa seitsemän eri keskeistä terveystulosta kehosi tilasta. Olen käyttänyt heidän älykelloaan jo jonkin aikaa ja olen todella vaikuttunut saamistani tiedoista, mittausten tarkkuudesta ja myös siitä, kuinka helppoa on päästä käsiksi Huawei Health App -sovelluksen tietoihin”, kertoo Huawein kumppanina toimiva urheilulääkäri Pippa Laukka.

Huawei on tuonut myös nyt mukaan uudet aktiivisuusympyrät.

Ominaisuuksiin kuuluvat myös kaatumisen tunnistus sekä automaattiset hätäpuhelut.

Yhtenä esimerkkinä muista toiminnoista Huawei Watch 4 -kellot tarjoavat ilman puhelinta toimivan navigoinnin ja karttatiedot Huawein Petal Maps -sovelluksella.

Huawei Watch 4 Pron tyypillinen akunkesto yltää 4,5 päivään ja Huawei Watch 4:n 3 päivään. Virransäästötilassa akunkesto yltää vastaavasti 21 tai 14 päivään. Huawei on myös parantanut latausnopeutta: pikalataus tuo vain 15 minuutissa riittävästi virtaa päiväksi.

Kestävyydeltään Huawei Watch 4 -kellot mahdollistavat sukeltamisen jopa 30 metrin syvyyteen. Kellot ovat myös 5ATM- ja IP68-luokiteltuja pöly- ja vesitiiveydeltään. Huawein mukaan Watch 4 -kellot ovat läpikäyneet ankarat vedenpainetestit ja ne kestävät  myös suolavettä, lämpötilanvaihteluita sekä iskuja.

Uusien kellojen yhteydessä Huawein yhteistyökumppanina toimii moninkertainen olympia- ja MM-kultamitalisti Sir Mo Farah.

Mo Farah Huawei Watch 4 Pron kanssa.
Mo Farah Huawei Watch 4 Pron kanssa.