Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällainen on Applen uusi MagSafe-lisäakku - ensiarviot julki

MagSafe-lisäakku on mielenkiintoinen uutuus Applelta.

Apple julkisti ja toi myyntiin uuden iPhone 12 -puhelimille tarkoitetun MagSafe-lisäkun 13. heinäkuuta.

Toimitukset ovat alkaneet tällä viikolla, ja verkkoon onkin ilmestynyt paljon ensiarvioita Applen uutuudesta.

109 euron hintainen lisäakku kiinnittyy magneettien avulla kiinni iPhone 12 -puhelinten takapintaan ja lataa niitä langattomasti. MagSafe-lisäakku on yhteensopiva iPhone 12 minin, iPhone 12:n, iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa. Ne sisältävät lasisen takapintansa alla magneetteja, jotka mahdollistavat MagSafe-lisävarusteiden kiinnittymisen.

Ensiarvioissa huomiota on kiinnitetty muun muassa MagSafe-lisäakun kokoon. Monien mielestä akku näyttää ja tuntuu todellisuudessa pienemmältä kuin Applen tuotekuvissa. Materiaaliltaan MagSafe-lisäakku on pinnaltaan kovempaa muovia eikä silikonia, kuten aiemmin Applen lisäakkukuorissa. Ainoa värivaihtoehto on valkoinen, ja kova pinta tekee lisäakusta myös hieman liukkaan käsiteltävän.

MagSafe-lisäakun magneettikiinnitystä kuvaillaan melko vahvaksi, mutta esimerkiksi taskussa lisäakku saattaa kuitenkin helposti irrota puhelimesta ja lataus keskeytyä.

Pienemmässä iPhone 12 minissä MagSafe-lisäakku kattaa koko puhelimen leveyden.
Pienemmässä iPhone 12 minissä MagSafe-lisäakku kattaa koko puhelimen leveyden.

MagSafe-lisäakun voi ladata sen Lightning-liitännän kautta. Apple suosittelee käytettäväksi 20 watin tai tehokkaampaa USB-C-virtalähdettä ja USB-C-Lightning-kaapelia, joita ei toimiteta lisäakun mukana.

iPhone 12 -puhelimia MagSafe-lisäakku lataa langattomasti jopa 15 watin teholla, kun se on itse kytketty virtalähteeseen. Itsenäisesti toimiessa latausteho rajoittuu 5 wattiin. Tieto MagSafe-lisäkun varauksesta on nähtävissä Akku-widgetissä sekä lisäksi lukitusnäkymässä.

Yksi MagSafe-lisäakun mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sen iPhone 12 -puhelimissa aktivoima käänteinen langaton lataus. iPhonen akkua ja kiinnitettyä MagSafe-lisäakkua voi ladata samanaikaisesti kytkemällä latauskaapelin iPhoneen. Ennen MagSafe-lisäakkua Apple ei ole tarjonnut muuten käänteistä langatonta latausta.

MagSafe-lisäakku latautuu käänteisellä langattomalla latauksella iPhone 12 -puhelinten kautta, kun latauskaapeli on kytketty puhelimeen.
MagSafe-lisäakku latautuu käänteisellä langattomalla latauksella iPhone 12 -puhelinten kautta, kun latauskaapeli on kytketty puhelimeen.

MagSafe-lisäakku sisältää 1 460 milliampeeritunnin ja 7,62 voltin jännitteellä 11,13 wattitunnin kapasiteetin. Sen pitäisi tarjota pienikokoisimmalle iPhone 12 minille lähes tyhjästä täyteen lataus, kun taas suurikokoisimmalle ja huomattavasti suuremman akun sisältävälle iPhone 12 Pro Maxille lisävirtaa on tarjolla suhteellisesti vähemmän.

iPhone 12 -puhelinten lisäksi MagSafe-lisäakkua voi käyttää myös muiden Qi-standardin mukaista langatonta latausta tukevien laitteiden lataamiseen, myös Applen langatonta latausta tukevien AirPods- ja AirPods Pro -latauskoteloiden. Luonnollisesti muiden laitteiden kanssa käytettäessä lisäakku ei kiinnity samalla tavalla magneettien ohjaamana.

Alla muutamia MagSafe-lisäakun ensikokemusvideoita YouTubesta.