Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pienikokoisten Bluetooth-paikantimien pioneerina tunnettu Tile saa uuden omistajan - Life360 ostaa 205 miljoonalla dollarilla

Tile löysi uuden omistajan kilpailutilanteen muututtua.

Life360 ostaa pienikokoisten, Bluetooth-yhteydellä varustettujen ja käyttäjäverkoston kautta paikantuvien paikantimien pioneerina tunnetun Tilen. Kauppahinta on 205 miljoonaa dollaria, eli noin 181 miljoonaa euroa, ja järjestelyn odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Life360 on aiemmin omassa liiketoiminnassaan erikoistunut tarjoamaan perheille sijainninjakosovellusta. Ostamalla Tilen yhtiö laajentaa liiketoimintaansa myös esineiden sijainnin seuraamiseen. Sekä Life360 että Tile ovat yhdysvaltalaisia yrityksiä.

Tilen toimitusjohtaja CJ Prober tulee liittymään osaksi Life360:n hallitusta, ja Tile-brändi ja sen henkilöstö jatkavat uuden omistajan alaisuudessa.

Vuonna 2012 perustetun Tilen markkina-asema on muuttunut tukalammaksi vuoden 2021 kasvavan kilpailun myötä, kun markkinoille mukaan tulivat teknologiajäteistä niin Samsung Galaxy SmartTageillaan kuin ennen kaikkea myös Apple omalla AirTagillaan.

”Life360:n missio on yksinkertaistaa turvallisuutta, jotta perheet voivat elää täysillä. Tile-yritysostolla voimme nyt tarjota uniikin ja kaiken kattavan ratkaisun perheille tärkeimpien ihmisten, lemmikkieläinten ja esineiden löytämiseksi”, kommentoi Life360:n perustaja ja toimitusjohtaja Chris Hulls.

Lokakuussa Tile julkisti uudet versiot monista paikantimistaan esitellen uuden Mate-perusmallin, muun muassa pidemmän kantaman tarjoavan Pro-mallin, ohuesti muotoillun Tile Slimin sekä tarramaisesti kiinnittyvän Tile Stickerin uusiin versioihin.