Tile päivitti paikantimensa - uudet versiot Matesta, Prosta, Slimistä ja Stickeristä julki

Tile-paikantimien uudet versiot tarjoavat useita parannuksia.

Pienikokoisten Bluetooth-yhteydellä toimivien paikantimien pioneerina tunnettu Tile on saanut vuoden 2021 aikana merkittäviä kilpailijoita, kun markkinoille ovat mukaan tulleet niin Samsung kuin ennen kaikkea myös Apple omalla AirTagillaan.

Tile on nyt päivittänyt koko tuotemallistonsa, eli Mate-perusmallin, muun muassa pidemmän kantaman tarjoavan Pro-mallin, ohuesti muotoillun Tile Slimin sekä tarramaisesti kiinnittyvän Tile Stickerin uusiin versioihin.

Kaikki neljä mallia ovat aiempaa virtaviivaisempia designiltaan sekä tarjoavat parannuksia kantamassa, äänimerkin voimakkuudessa sekä vedenkestävyydessä. Perusidea on ennallaan: Tile-paikantimen voi kiinnittää eri esineisiin, ja kadonneen paikantimen sijainti välittyy takaisin omistajalle Tile-käyttäjien verkoston kautta.

Uusi Tile Mate.
Uusi Tile Mate.

Uusi Tile Mate on aiempaa pyöreämpi muodoltaan ja on tarjolla valkoisen lisäksi myös mustana värivaihtoehtona. Kantama on pidentynyt neljänneksellä noin 75 metriin, paikantimen lähistöltä löytämiseksi soitettava äänimerkki on voimakkaampi ja pölyn- ja vedenkestävyys on IP67-luokiteltu. Akunkestoksi luvataan nyt jopa kolme vuotta aiemman yhden vuoden sijaan, mutta kyse ei aiemmasta mallista poiketen ole enää vaihdettavasta paristosta.

Tile Silm vastaa ominaisuuksiltaan ja uudistuksiltaan Tile Matea, mutta on yhä ohut korttimaisella muotoilulla.

Uusi Tile Slim.
Uusi Tile Slim.

Uusi Tile Pro on puolestaan muodoltaan aiempaa pitkulaisempi eikä enää neliömäinen. Pro-malli eroaa Mate-perusmallista pidemmällä jopa yli 120 metrin kantamalla sekä vaihdettavissa olevalla paristolla, joka kestää noin vuoden.

Uusi Tile Pro.
Uusi Tile Pro.

Uusi Tile Sticker tarjoaa myös jopa yli 75 metriin yltävän kantaman, kolmen vuoden akunkeston, kovemman äänimerkin sekä IP67-luokitellun kestävyyden kuten muutkin mallit. Sen erikoisuutena on yhä tarrakiinnitys.

Uusi Tile Sticker.
Uusi Tile Sticker.

Uusien Tile-paikantimien hinnat ovat:

  • Tile Mate, 1 kpl: 24,99 €
  • Tile Mate, 2 kpl: 47,99 €
  • Tile Pro, 1 kpl: 34,99 €
  • Tile Pro, 2 kpl: 59,99 €
  • Tile Slim, 1 kpl: 29,99 €
  • Tile Sticker, 1 kpl: 29,99 €
  • Tile Sticker, 2 kpl: 54,99 €

Lisäksi tarjolla on erilaisia yhdistelmäpaketteja. Uutuudet ovat jo tilattavissa Tilen omassa verkkokaupassa. Lisäksi tarjolla on hieman sekavasti yhä myös vanhempia malleja, joten tilauksen kanssa kannattaa olla tarkkana, että tulee valinneeksi juuri uuden, paremman mallin.

Tile tuo myös Mate-, Pro- ja Slim-malleissa uuden kadonnut tila -ominaisuuden. Paikantimissa on skannattavissa oleva QR-koodi, jonka kuka tahansa paikantimen löytänyt voi skannata. Kadonneeseen tilaan asetettuna vastauksena paljastuvat omistajan asettamat yhteystiedot.

Lisäksi Tile kertoi myös vuonna 2022 julkaistavasta uudesta Scan and Secure -turvaominaisuudesta. Sen julkaisun myötä Tile-sovelluksessa voi saada hälytyksen, jos mukana kulkee tuntemattomia Tile-paikantimia. Apple ja Samsung tarjoavat jo vastaavat ei-toivotusta seurannasta hälyttävät toiminnot.

Vuonna 2022 Tile on myös tuomassa markkkinoille uuden Tile Ultra -mallin, joka tarjoaa Bluetoothin lisäksi myös UWB ultra wideband -teknologian tarkkaan laitteiden väliseen lähialuepaikannukseen, kuten jo Applen AirTagissa ja Samsung Galaxy SmartTag+:ssa.