Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: WhatsAppiin kehitteillä itsestään tuhoutuvien kuvien toiminto

WhatsAppiin kehitellään uutta toimintoa, WABetaInfo-sivusto paljastaa.

Itsestään tuhoutuvat valokuvat tuovat uuden, turvallisen tavan jakaa hetkiä tuttavien kesken.

WhatsAppissa voi pian lähettää valokuvia, jotka poistuvat itsestään, kun käyttäjä lähtee keskustelusta. Tuhoutuviksi tarkoitetuista valokuvista ei liioin voi ottaa kuvakaappauksia, WhatsAppin koodi paljastaa.

Uusi toiminto on aktivoitavissa valokuvan lähetysnäkymässä kuvateksti-kentän vasemmalla puolella olevalla painikkeella. Painikkeessa näyttäisi olevan myös jonkinlainen ajastin, joka mitä luultavimmin kertoo, kuinka nopeasti kuva katoaa.

Itsestään tuhoutuvien valokuvien esikatselunäkymä on sumennettu, joten käyttäjän on avattava kuva sitä tarkastellakseen. On epäselvää, voiko kuvan avata useaan otteeseen vai vain kertaalleen.

WhatsAppissa on aiemmin kokeiltu myös itsestään poistuvia viestejä, joista kuitenkin tallentui jälki laitteelle. Valokuvissa tätä ongelmaa ei tämän hetken tiedon mukaan olisi, vaan kyseessä olisi turvallinen tapa jakaa vaikkapa kuluvan päivän huippuhetkiä tuttavien kanssa.

Itsestään tuhoutuvat valokuvat ovat tulossa sekä yksityis- että ryhmäkeskusteluihin. Toistaiseksi julkaisuajankohdasta ei kuitenkaan ole tietoa.