Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näyttääkö ensimmäinen OnePlus-älykello tältä? OnePlus rekisteröi kaksi mallia Saksassa

Älypuhelimista tuttu OnePlus on laajentamassa tuotevalikoimaansa pian myös älykelloihin.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on jo vahvistanut yhtiön tulevan julkaisemaan ensimmäisen älykellonsa varhain tänä vuonna.

Huhujen mukaan älykellojulkistus voisi tapahtua OnePlus 9 -sarjan älypuhelinten rinnalla maaliskuussa.

Nyt OnePlus on rekisteröinyt kahden eri älykelloversion designin Saksan patentti- ja tavaramerkkiviraston tietokantaan, kertoo TechnikNews-sivusto.

Tietokantaan lisätyissä kuvissa nähdään varsin perinteinen älykellodesign pyöreällä näytöllä, jollaista ainakin yhteen OnePlus-älykelloista on jo aiemminkin odotettu.

OnePlussan rekisteröimät kaksi designia eroavat nähtävästi ennen kaikkea rannekkeeltaan. Alla ensin nähdään malli mahdollisesti nahkarannekkeella varustettuna, kun taas toisessa rannekkesssa materiaalina voi olla esimerkiksi silikoni tai fluoroelastomeeri.

Ensimmäinen malleista on klassisempi ja toinen sporttisempi.

Uusien design-kuvien perusteella OnePlus-älykello ei ainakaan muotoilultaan täysin suoraan perustuisi samaan yritysryhmään kuuluvan Oppon älykelloihin. Tekninen perusta saattaa kuitenkin olla yhtenevä.

OnePlussan rekisteröimä älykellodesign.
OnePlussan rekisteröimä älykellodesign.
OnePlussan rekisteröimä toinen älykellodesign.
OnePlussan rekisteröimä toinen älykellodesign.

Aiemmin OnePlus-älykelloista tietoja paljastui OnePlus Health -sovelluksesta, jota tullaan mahdollisesti käyttämään myös uusien älykellojen hallintaan Intian markkinoille jo tuodun OnePlus Band -aktiivisuusrannekkeen lisäksi.

OnePlus Health -sovelluksesta on paljastunut kuvia OnePlus-kellon kellotauluista. Alta löytyvän koosteen niistä julkaisi XDA Developers -sivusto. Alarivillä nähdään myös Cyberpunk 2077 -teemaisia kellotauluja. Jo aiemmin on paljastunut OnePlussan ainakin suunnitelleen älykellostaan Cyberpunk 2077 -erikoisversiota, kuten aiemmin nähtiin myös OnePlus 8T -älypuhelimesta valituille markkinoille. Nähtäväksi jää, toteutuuko Cyberpunk 2077 -erikoisversio kellosta enää pelin kanssa koettujen ongelmien jälkeen.

Tulevan OnePlus-älykellon kellotauluja.
Tulevan OnePlus-älykellon kellotauluja.

OnePlus Health -sovelluksesta ovat löytyneet maininnat W301CN- ja W301GB-mallikoodien lisäksi myös W501GB-mallikoodista liittyen OnePlus-älykelloihin.

W301GB-mallikoodi on tuttu jo aiemmin. Se paljastui jo elokuussa OnePlus Watch -mallinimen kanssa, kun laite sai Bluetooth-sertifioinnin. W301CN puolestaan on Kiinan markkinoiden versio W301GB:stä.

Pete Lau myös vahvisti Input-julkaisun haastattelussa yhtiön kehittävän yhdessä Googlen kanssa eteenpäin tämän älykelloihin suunnattua Wear OS -käyttöjärjestelmääSittemmin OnePlus kuitenkin ilmoitti muun muassa 9to5Google-sivustolle, ettei edellä mainittu Pete Laun haastattelu tarkoittanut vahvistusta OnePlussan älykellon tulolle Wear OS:n kanssa. Tilanne on siis yhä hieman epäselvä, joskin näyttää todennäköiseltä, että kansainvälisillä markkinoilla OnePlus-älykellossa tullaan Wear OS näkemään.

OnePlus suunnitteli älykellon tuomista markkinoille aikanaan jo vuonna 2016, mutta silloin tuolloiset suunnitelmat haudattiin. Nyt älykellon pariin on palattu samalla, kun OnePlus on muutenkin laajentanut tuotevalikoimaansa useamman eri hintaluokan älypuhelimiin, televisioihin ja kuulokkeisiin.