Ominaisuudet vertailussa: Nokia 8 vs. kovimmat kilpailijat

Keskiviikkona Lontoossa julkistettu Nokia 8 saa Suomessa puhelinmarkkinoilla vastaansa kovimpina kilpailijoinaan erityisesti OnePlus 5:n sekä Honor 9:n, jotka ovat Nokia-uutuutta satasen edullisempia 499 euron lähtöhinnallaan.

Alla vertailemme kolmikon teknisiä ominaisuuksia. Nokia 8:ssa on kahta muuta tarkempi näyttö, joka on yksi sen selkeimpiä valttikortteja. Kaikista kolmesta löytyy takaa kaksoiskamera, mutta toteutuksessa on pieniä eroja. OnePlus 5 tarjoaa hieman myös optista zoomia, Honor 9:ssäkin on 2x hybridizoom, kun taas Nokia 8:ssa kaksoiskameraa ei ole erityisesti hyödynnetty zoomaukseen. Sekä Nokia 8:ssa että Honor 9:ssä takakameroista toinen on monokromikamera, mikä mahdollistaa näyttävämmät mustavalkokuvat.

Nokia 8:n kamerasovelluksen erikoisuuksia ovat mahdollisuus ottaa yhdistettyjä kuvia ja videoita yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla sekä live-lähetysmahdollisuus suoraan Facebookiin tai YouTubeen.

Puhelimet eroavat toki myös ulkoisesti. Nokia 8 ja OnePlus 5 ovat alumiinia, kun Honor 9:ssä takapinta on lasia. Nokia 8 on tulossa kuitenkin saataville myös kiillotettuina sinisenä ja kuparisena värivaihtoehtoina, jotka jo hieman muistuttavat lasipintaa.

Käytännössä merkittävät erot puhelinten välillä ovat varsin pieniä. Suorituskyvyssä Nokia 8 ja OnePlus 5 vetävät pidemmän korren, sillä niiden Snapdragon 835 -piiri on Honor 9:stä löytyvää Huawein omaa Kirin 960:ta tehokkaampi.

Ohjelmistot jakavat mielipiteet. Nokia 8:n puhdas vakio-Android Google-sovelluksilla ilman turhuuksia on yksinkertainen ratkaisu, joka miellyttänee monia, mutta toisaalta OnePlussan kevyesti muokattu OxygenOS ja Honor 9:n laajemmin vakio-Androidista eroava EMUI tarjoavat joitakin näppäriä pieniä lisätoimintoja.

Loppujen lopuksi Nokia 8:sta joutuu maksamaan hieman lisähintaa. OnePlus 5:een verrattuna rahalla saa tarkemman näytön ja muistikorttipaikan, Honor 9:ään verrattuna puolestaan tarkemman näytön ohella paremman suorituskyvyn.