Ennakko: MWC 2015 – Barcelonassa katseet Galaxyyn

Teknavi on mukana vuoden suurimmassa mobiilialan tapahtumassa. Suurin mielenkiinto kohdistuu Samsungin lehdistötilaisuuteen, jossa esitellään uusi lippulaiva Galaxy S6. 

Barcelonassa vuosittain järjestettävä Mobile World Congress on alan tärkeimpiä tapahtumia. Maaliskuun alussa (2.–5.3.2015) Barcelonaan kokoontuvat alan suurimmat valmistajat, operaattorit ja mediaväki. Suurista pelureista poissa on tuttuun tapaan Apple, joka järjestää omat julkistustilaisuutensa.

Tapahtumat käynnistyvät toden teolla sunnuntaina 1. maaliskuuta eli päivää ennen varsinaisten messujen alkamista. Tuolloin HTC ja Samsung järjestävät lehdistötilaisuutensa. HTC aloittaa iltapäivällä neljän aikaan ja Samsung seuraa pian perässä. Tilaisuudet ovat osittain päällekkäin, joten odotettavissa on, että median edustajat karkaavat HTC:n julkistuksesta pian Samsungin pääkallopaikalle.

HTC:lla voi silti olla ässä hihassa. Odotuksissa on uusi lippulaiva One M9. Siltä odotetaan parannuksia ainakin kameraan, joka ei ole ollut HTC:n valtteja aikaisemmissa malleissa. HTC:n tilaisuudessa saatetaan esitellä myös One M9 Plus sekä uusi HTC:n tablet-malli. Lisäksi on mahdollista, että valmistaja julkaisee älykellon.

Samsung vastaa tämän vuoden MWC:n mielenkiintoisimmasta annista. Luvassa on seuraaja Galaxy S5 -puhelimelle. Galaxy S -sarjan viimeisin malli on perinteisesti ollut valmistajan lippulaivapuhelin. Odotukset S6:n suhteen ovat isot, sillä Samsung on hävinnyt viime aikoina markkinaosuuksia sekä Applelle että kiinalaisille kilpailijoille. Galaxy S5 ei yltänyt sille asetettuihin myyntiodotuksiin. Uutiset ovat kertoneet, että puhelimia on jäänyt suuria määriä varastoon.

Galaxy S6 on mitä ilmeisimmin Samsungin ensimmäinen lippulaivapuhelin, joka valmistetaan metallista. Siltä odotetaankin selvästi kauniimpaa muotoilua kuin edelliseltä mallilta. Uutuudessa on todennäköisesti iso, jopa 5,5-tuumainen näyttö ja 20 megapikselin kamera.

”Perusmallin” lisäksi Samsung saattaa esitellä Barcelonassa kaarevan version Galaxy S6:sta, Galaxy S Edgen. Puhelin tulisi luultavasti tarjolle pienemmässä erässä. Odotettavissa on myös uusi pyöreällä näytöllä varustettu älykellomalli.

Sony on Barcelonassa matalalla profiililla. Sen lippulaivapuhelin Xperia Z4 on tulossa vasta myöhemmin keväällä. MWC:ssä Sony ei järjestä lehdistötilaisuutta, mutta on paikalla omalla messuosastolla.

LG on samoilla linjoilla. Sen huippupuhelinta odotetaan vasta myöhemmin kevään aikana. Barcelonassa LG:n on huhuttu keskittyvän puettavan teknologian esittelemiseen. MWC:ssä on esillä LG:n uusin älykellomalli, kalliimpaan makuun suunnattu LG Watch Urbane.

Microsoft järjestää lehdistötilaisuuden maanantaina, messujen ensimmäisen päivän aamuna. Luvassa voi olla kiinnostavia uutisia, sillä Nokian puhelimet ostaneelta ohjelmistojätiltä on odotettu seuraajaa Lumia-puhelinten huippumallille. Jos sitä ei esitellä, luvassa on mitä ilmeisimmin yksi tai useampi uusi Lumia-puhelin edullisempaan hintaluokkaan. Samalla Microsoft esittelee uutta Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Teknavi on paikalla koko messujen ajan ja raportoi kuumimmista uutuuksista tuoreeltaan!