Video osoittaa karun totuuden: iPhone X kannattaa suojata kuorella

Jos iPhone X:n ostaminen on suunnitelmissa tai puhelin on jo haettu kaupasta, ei suojakuori ole huono lisäinvestointi. Parhaiten suojakuoren tarve käy ilme eilen ja tänään julkaistuista YouTube-videoista, joissa iPhone X:n iskunkestävyys on ensimmäisen kerran todellisessa testissä.

Kuten etukäteen voi päätellä, ei iPhone X ole puhelimista kestävimmästä päästä, sillä sekä puhelimen edessä että takana on käytetty lasia. Lisäksi lähes koko puhelimen etuosa koostuu näytöstä, mikä tarkoittaa reunojen tarjoavan aiempaa vähemmän suojaa pudotusten varalta.

Hyvän kuvan iPhone X:n kestävyydestä saa YouTubeen eilen ja tänään ladatuista pudotustesteistä, joissa lasikuoren särkyvyys tulee nopeasti esille. Erityisesti vanhempien iPhone-mallien alumiinikuoriin verrattuna on iPhone X:n takalasi helposti särkyvä ja vaikeasti vaihdettavissa.

Jotain suojakuoren tarpeellisuudesta kertoo iPhone X:n näytön korjaushinnat, jotka ovat nousseet aiemmasta 77 prosenttia. Suomessa iPhone X:n näytön vaihtaminen maksaa 321,40 euroa ja muiden vikojen korjaus 611,40 euroa. Vastaavasti uuden puhelimen ostaminen maksaa 1 179 euroa tai 1 349 euroa versiosta riippuen.

Omaa kieltään iPhone X:n haavoittuvuudesta kertoo Fun360-kanavan julkaisema YouTube-video puhelimesta pudotustestin jälkeen. Lyhyt kahdeksan sekunnin video on nähtävissä alta.