Zuckerbergille kävi nolosti salasanojen kanssa – Facebook-perustajan some-tilejä hakkeroitiin

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on osoittautunut myös tavalliseksi kuolevaiseksi: hänkin on nähtävästi sortunut uudelleenkäyttämään samaa salasanaa useammassa palvelussa – ja vieläpä liian yksinkertaisena pidettävää ”sanaa”.

Zuckerbergin kokemien ongelmien syy löytyy ammattilaisverkostojen LinkedIn-palvelun kokemasta suuresta, jo vuonna 2012 tapahtuneesta salasanavuodosta. Hiljattain paljastui, että tuolloin vääriin käsiin joutui jopa 160 miljoonan käyttäjän tiedot.

Zuckerberg näyttää käyttäneen samaa yksinkertaista salasanaa, ”dadada”, myös Twitter- ja Pinterest-tilileillään. Some-tileihin päässyt taho julkaisi niissä päivitykset allekirjoittaen viestinsä ”OurMine Team” -nimimerkillä. Sama taho väitti pääseensä käsiksi myös Zuckerbergin Instagram-tiliin, mutta tämä kiistettiin palvelun omistavan Facebookin toimesta. Nyt jäljet vääriin käsiin päätymisestä on poistettu jo myös Twitteristä ja Pinterestistä.

Zuckerberg ei ole ollut kovin aktiivinen jakaja palveluissa – esimerkiksi hänen viimeinen oma twiittinsä on jo yli neljä vuotta vanha, vuodelta 2012.

Jos Zuckerberg olisi toiminut hyvien tietoturvakäytäntöjen mukaisesti, ei nyt nähtyä vahinkoa olisi päässyt sattumaan. Samaa salasanaa ei pitäisi käyttää useissa eri palveluissa, minkä lisäksi salasanan suositellaan olevan myös pidempi ja mahdollisesti myös monimutkaisempi sen kokeilemalla murtamisen vaikeuttamiseksi.

Zuckerbergin kokemasta vahingosta kertoi muun muassa TechCrunch.