Kuvat: Samsung muutti rajusti älykellonsa ulkonäköä

Samsung otti varaslähdön tällä viikolla Berliinissä vietettäville IFA-messuille, ja esitteli tuoreeltaan sen uusimman älykellomallin, Gear S2:n. Hieman yli vuosi ehti vierähtää yhtiön edellisen älykellon, Gear S:n, esittelystä, mutta uusi malli poikkeaakin selvästi aiemmista Gear-kelloista. Käyttöjärjestelmänä on edelleen Samsungin oma Tizen, mutta kyseessä on ensimmäinen pyöreällä näytöllä varustettu älykello Samsungilta, ja erikoinen uutuus on myös pyöritettävä näytön kehys, jolla laitetta ohjataan.

Gear S2 on varustettu 360 x 360 pikselin pyöreällä, 1,2-tuumaisella Super AMOLED -näytöllä, jonka pikselitiheys on 302 pikseliä tuumalla. Sisältä löytyy yhden gigahertsin kellotaajuudella toimiva kaksiydinsuoritin, 512 megatavun RAM-muisti ja neljän gigatavun tallennustila, 250 milliampeeritunnin akku sekä Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteydet. Lisäksi Gear S2:sta tulee tarjolle 3G-yhteydellä varustettu malli, jonka akun kapasiteetti on 300 milliampeerituntia. Kellossa on myös NFC-siru, jota voidaan käyttää maksamiseen Samsung Pay -mobiilimaksujärjestelmällä. Lisäksi kello on IP68-luokiteltu, eli pöly- ja vesitiivis. Käyttöajaksi 3G-yhteydellä varustetulle kellolle ilmoitetaan kaksi päivää, kun taas pelkillä Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä varustetulle kellolle kerrotaan käyttöajaksi kahdesta kolmeen päivää. Kellon mukana toimitetaan langattoman latauksen mahdollistava latausalusta.

Tuttuun tapaan Gear S2:sta löytyy liuta älykelloille tyypillisiä sovelluksia, kuten musiikkisoitin, navigointisovellus, sähköpostisovellus sekä esimerkiksi Nike+ -juoksusovellus. Lisäksi kello sisältää kiihtyvyysanturin, asentotunnistimen, ilmanpaineanturin sekä pulssimittarin.

Gear S2:sta tulee saataville kaksi eri versiota, moderniin ja yksinkertaiseen tapaan muotoiltu perusmalli, sekä perinteisempään tapaan muotoiltu, nahkarannekkeella varustettu Gear S2 classic. Classic-versio on väriltään musta, kun taas perusmallista tulee tarjolle tummanharmaa versio, sekä valkoisella rannekkeella varustettu hopeanharmaa versio.

Samsung esittelee kelloaan tällä viikolla Berliinissä. Laitteen hinta- ja saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Kuvia Samsungin edellisestä älykellomallista voi katsoa tuolta.