Ennakkotilaukset alkoivat kesäkuun alussa - kuparivärisen Nokia 6:n tilaajille nyt yllättävä tieto: "Tuotantoa ei ole vielä aloitettu"

Uusien Nokia-älypuhelinten myyntiintuloa ovat värittäneet toimitusvaikeudet. Toimitusten aloituspäivät ovat siirtyneet ja ennakkotilattuja puhelimia on joutunut odottamaan viikkoja, jopa kuukausia.

Nyt Elisa on kertonut asiakkailleen yllättävän tiedon. ”Viimeisimmän tiedon mukaan Nokia 6 Kupari -puhelimen tuotantoa ei ole valitettavasti vielä aloitettu eikä laitevalmistaja pysty kertomaan, milloin laitetta voidaan toimittaa asiakkaille”, kerrotaan eilen lähetetyissä viesteissä, joissa tarjotaan mahdollisuutta joko tilauksen perumiseen tai tilatun Nokia 6 -puhelimen värin vaihtamista.

Muita värejä Nokia 6:sta on jo paremmin saatavilla. Myös kuparivärin toimitusten olisi pitänyt jo alkaa aiemman ilmoituksen mukaan.

Nokia 6:ta myy Suomessa kuluttajille Elisan lisäksi DNA. Ennakkotilattavaksi puhelin tuli neljänä eri värinä 6. kesäkuuta.

Nokia 6 -puhelinten toimitusten piti alkaa jo 20. kesäkuuta, mutta ne ovat venyneet pahasti. Saatavuus on alkanut parantua vasta aivan viimeisten viikkojen aikana. Nyt Nokia 6:sta heti varastossa on sinistä ja mattamustaa väriä, mutta hopean värin saatavuus on yhä heikompi.

Kuparin värin massatuotannon aloituksen viivästyminen voi johtua esimerkiksi sen liiasta vaikeudesta. Oikean, tasalaatuisen värisävyn saavuttaminen saattaa olla osoittautunut odotettua hankalammaksi.

Kysyimme kuparivärisen Nokia 6:n valmistuksen tilanteesta Nokia-puhelimista vastaavalta HMD Globalilta ja päivitämme artikkelia kommentilla, jos sellaisen saamme.