Yllättävä kauppa erikoisten vaiheiden jälkeen: kajaanilainen pelinkehittäjä myi vielä julkaisemattoman pelinsä Kiinaan ”merkittävällä summalla”

Kajaanilainen pelinkehittäjä Immobile Games on myynyt vielä julkaisemattoman SkidStorm-ajopelinsä kiinalaiselle Cheetah Mobilelle. Kauppasummaa ei julkisteta, mutta summa on merkittävä.

Kaupan tausta on yllättävä ja erikoinen. Kiinassa SkidStorm oli ladattu Immobile Gamesin tietämättä saataville kiinalaiselle Android-kauppapaikalle ja saavuttanut lähes miljoona latausta ja paljon positiivisia arvosteluja ilman Immobile Gamesin apua. Kiinalainen mobiilijätti Cheetah Mobile huomasi pelin saavuttaman paikallisen suosion ja tarjosi Immobile Gamesille yhteistyötä. Sen myötä peliä parannettiin entisestään. Lopulta Cheetah Mobile halusi ostaa koko pelin ja sen immateriaalioikeudet itselleen syksyllä 2017.

Peliä pääsee testaamaan myös Google Play -kaupan kautta tästä linkistä.

Kaupan avulla kajaanilainen Immobile Games saa mahdollisuuden rekrytoida useita henkilöitä ja jatkaa uusien pelien kehitystyötä pitkälle tulevaisuuteen. Kaupassa Cheetah Mobilelle siirtyy SkidStorm-pelin immateriaalioikeudet, kuten pelin taustalla vaikuttava teknologia ja bisnesmalli. Peli siirtyy uudelle omistajalle välittömästi ja Immobile Games voi aloittaa uusien pelien kehittämisen entistä paremmilla resursseilla.

“Vaikka luovumme lupaavasta pelistä, niin voimme olla tyytyväisiä. Käytännössä kaupassa Immobile Gamesille jää runsaasti pääomaa ja pelin kehityksessä hankittu kattava tietotaito. Kaiken kaikkiaan meillä on nyt äärimmäisen hyvät resurssit jatkoa ajatellen”, kiteyttää Immobile Gamesin toimitusjohtaja Olli Lahtinen.

“Immobile Games on erittäin hyvä tiimi, jolla on innovatiivisia ideoita peleissään,” kertoo Keith Huan Cheetah Mobilelta. “Olemme todella tyytyväisiä saatuamme SkidStormin immateriaalioikeudet. Olemme viime kuukausina muokanneet Immobile Gamesin kanssa SkidStormia, jotta voisimme tarjota 100 miljoonalle kuukausittaiselle aktiivipelaajallemme ainutlaatuisen pelikokemuksen muiden hittipeliemme tapaan.”

SkidStorm-pelin kerrotaan olevan kunnianosoitus suosituille ylhäältä kuvatuille moninpelattaville ajopeleille, kuten legendaarinen 90-luvun suomihitti Slicks n’ Slide. SkidStorm on retroajopeli, joka on tuotu nykyaikaisella toteutuksella Android-mobiililaitteille. Kuten takavuosien retropelien, myös SkidStormin suurin vetovoima piilee reaaliaikaisessa moninpelattavuudessa. SkidStormia on ladattu maailmanlaajuisesti jo 2,5 miljoonaa kertaa epävirallisesti julkaistuna esiversiona.