Yli 1000 euroa maksava älykello käy kaupaksi

Sveitsiläinen TAG Heuer julkisti marraskuussa ensimmäisen älykellonsa. TAG Heuer Connected on nähtävästi otettu hyvin vastaan, sillä kellovalmistaja joutuu lähes tuplaamaan tuotantotahtinsa jälleenmyyjien tarpeisiin vastaamiseksi.

Bloomberg kertoo, että TAG Heuer on saanut jälleenmyyjiltä ja muilta toimijoilta noin 100 000 kellon edestä pyyntöjä. Connected-kellon valmistustahtia aijotaan tästä syystä kasvattaa 2000 kappaleeseen viikossa. Tällä hetkellä kelloa valmistetaan 1200 kappaleen viikkotahdilla.

Lisäksi kellon verkkomyyntiä rajataan ensi kesän alkupuolella, mahdollisesti touko- tai kesäkuussa. Verkon sijaan TAG Heuer haluaa priorisoida kivijalkaliikkeitä.

TAG Heuer Connected on titaanikuorin varustettu älykello, jonka etupuolelta löytyy 1,5 tuuman ja 360 x 360 pikselin safiirilasilla suojattu näyttö. Kuorten sisällä on Intelin 1,6 gigahertsin tuplaydinsuoritin, yhden gigatavun RAM-muisti, neljä gigatavua tallennustilaa ja 410 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android Wear. Paketin hinnaksi on asetettu tuntuvat 1350 euroa.

Bloombergin mukaan Connectedin menestys saattaa johtaa erilaisia materiaaleja ja muita ominaisuuksia hyödyntäviin versioihin. Vaihtoehtoisia Connected-kellomalleja nähdään näillä näkymin markkinoilla vuosien 2016 ja 2017 vaihteessa.

Connectedin seitsemän värivaihtoehtoa