Xiaomi julkisti valkoisen version kohahduttaneesta erikoisnäyttöpuhelimestaan

Xiaomi julkisti CES-messujen tilaisuudessaan valkoisen version sen aiemmin mustana julkistamasta Mi MIX -puhelimestaan, jonka erikoisuus on kolmella reunalla lähes olemattomalla reunuksella varustettu näyttö.

Kuten Xiaomi itse kertoo, Mi MIXissä on 6,4 tuuman näyttö lähes samankokoisessa puhelimessa kuin Applen iPhone 7 Plus, jossa näytön koko on vain 5,5 tuumaa. Xiaomi Mi MIX oli kenties mobiilivuoden 2016 yllättävin julkistus.

Mi MIXissä on ultraäänellä näytön läpi toimiva läheisyyden tunnistin, puheluääni välittyy näytön läpi pietsosähköisellä värinällä ja 5 megapikselin etukamera on sijoitettu poikkeuksellisesti puhelimen alakulmaan.

Näyttönsä ohella Mi MIX on tullut tunnetuksi toisesta erikoisuudestaan – keraamisesta rakenteestaan.

Vaikka valkoinen Mi MIX julkistettiin nyt Yhdysvalloissa järjestetyssä tilaisuudessa, totesi puhelimen lavalla esitellyt Xiaomin johtaja Hugo Barra valkoisenkin version olevan tulossa myyntiin Kiinassa myöhemmin tänä vuonna. Mi MIXin myynti ei siis vieläkään ole laajentumassa useisiin eri maihin.

Teknisesti Mi Mixissä on myös Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, 16 megapikselin takakamera sekä 4 400 milliampeeritunnin akku.

Valkoisen Mi MIXin ohella Xiaomi julkisti CES-messujen yhteydessä myös reunuksettoman Mi TV 4 -television ja yrityskäyttöön suunnatun Mi Router HD -reitittimen.