Windows Mixed Reality tulee 17. lokakuuta - Samsung esitteli oman laitteensa, Microsoft osti AltspaceVR:n

Ensimmäiset Windows Mixed Reality -virtuaalitodellisuuslaitteet ovat tulossa saataville 17. lokakuuta, samana päivänä Windows 10:n syksyn Fall Creators Update -päivityksen kanssa.

Microsoft järjesti eilen New Yorkissa esittelytilaisuuden, jonka yhteydessä kuultiin myös lukuisia merkittäviä uutisia Windows Mixed Realityyn liittyen.

Windows Mixed Reality -laitteita on tulossa useilta eri laitevalmistajilta, kuten Acerilta, Delliltä, HP:lta ja Lenovolta. Tänään joukkoon mukaan liittyi myös Samsung, joka esitteli oman uuden Samsung HMD Odyssey -laitteensa.

Samsungin uusi laite on toistaiseksi kallein Windows Mixed Reality -laitteista, Yhdysvalloissa 499 dollaria, mutta tarjoaa hintansa vastineeksi myös ekstroja, kuten integroidut AKG-kuulokkeet. Samoin Samsungin HMD Odysseyn sisältämien OLED-näyttöjen tarkkuus on huomattavasti korkeampi 2880×1600 pikseliä, kun muut tähän asti nähdyt Windows Mixed Reality -laitteet tarjoavat vain 1440×1440 pikseliä. Katselukulma on 110 astetta.

Samsung HMD Odysseyn toimitukset ensimmäisillä markkinoilla ovat alkamassa 6. marraskuuta.

Samsungin Windows Mixed Reality -laite, HMD Odyssey.
Samsungin Windows Mixed Reality -laite, HMD Odyssey.

Muiden Windows Mixed Reality -laitteiden tapaan myös Samsung tukee käsissä pidettäviä ohjaimia. Windows Mixed Reality -laitteet sisältävät liikeseurannan sisäänrakennetuilla kameroillaan ilman tarvetta erillisille antureille erona joistakin kilpailevista ratkaisuista. Windows Mixed Reality -laitteet liitetään tehokkaaseen Windows 10:llä varustettuun PC-tietokoneeseen kaapelilla.

Microsoft kertoi tänään myös ostaneensa AltspaceVR:n, joka on suurin virtuaalitodellisuuden yhteisöpalvelu. AltspaceVR:n tiimi siirtyy Microsoftin leipiin. Kyseessä on startup-yritykselle melkoinen yllätyspelastus, sillä vielä heinäkuussa AltspaceVR:n piti sulkeutua, kun se ei onnistunut keräämään lisärahoitusta.

Microsoft on hankkinut AltspaceVR:n.
Microsoft on hankkinut AltspaceVR:n.

Lisäksi Microsoft kertoi 17. lokakuuta Windows Mixed Realitylle julkaistavan myös Halo: Recruit -demon. Microsoft hyödyntää näin suosittua pelisarjaansa uuden alustansa kiihdyttämiseksi. Halo: Recruit tulee ladattavaksi ilmaiseksi.

SteamVR-sisällöt ovat myös tulossa Windows Mixed Realitylle myöhemmin tänä vuonna, mutta eivät ehdi vielä mukaan lanseeraukseen parin viikon päästä. Kehittäjille on kuitenkin nyt avautunut mahdollisuus kokeilla sisältöjään Windows Mixed Realityn SteamVR:n esiversiossa.

Muita mainittuja Windows Mixed Realitylle tulevia pelejä ovat Obduction, Dreams of Dali, Space Pirate Trainer, Superhot, Arizona Sunshine, Luna, Skyworld, Move, Free the Night, Minecraft ja Fantastic Contraption.