Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows 10:n ilmaiset päivitykset päättyvät pian – asennettu jo 300 miljoonaan laitteeseen

Viime kesänä tietokoneille julkaistu Windows 10 -päivitys muuttuu alkavan kesän aikana maksulliseksi. Microsoft julkaisi käyttöjärjestelmän viime vuoden heinäkuun lopulla ja ilmoitti tuolloin, että päivitys on ladattavissa vuoden ajan ilmaiseksi. Tuohon takarajaan on aikaa enää alle kaksi kuukautta.

Maksuttoman päivityksen tarkoitus on ollut saada uusi käyttöjärjestelmä yleistymään nopeasti, ja suunnitelma näyttää toimineen, sillä Microsoftin mukaan Windows 10 on nyt asennettu 300 miljoonaan aktiivisesti käytössä olevaan laitteeseen.

Microsoft paljasti muutamia lukuja, jotka kertovat Windows 10:n leviämisestä. Maaliskuussa viettivät ihmiset ympäri maailman yli 63 miljardia minuuttia selaten verkkoa Microsoftin Edge-selaimella, ja kasvua edelliseltä neljännekseltä on tapahtunut 50 prosenttia. Lisäksi Windows 10:n julkaisun jälkeen on yhdeksän miljardia tuntia (eli yli miljoona vuotta) vietetty pelaten Windows 10 -alustalla.

Heinäkuun 29. päivän jälkeen on tietokoneen päivittäminen Windows 10:een maksullista. Microsoftin blogin mukaan päivitys maksaa 119 dollaria. Suomessa Windows 10 Homen hinnaksi on ilmoitettu 135 euroa, joka lienee hinta myös heinäkuun 29. päivän jälkeen. Windows 10 Pro maksaa 279 euroa. Päivityksen muuttaminen maksulliseksi on tietysti myös palvelus laitevalmistajille, jotka mielellään myyvät uusia Windows 10 -tietokoneita.