Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows 10 löytyy nyt 400 miljoonasta käytössä olevasta laitteesta

Windows 10 ei tule löytymään miljardista laitteesta alkuperäisen tavoiteaikataulun mukaisesti. Nyt se on kuitenkin 400 miljoonassa. Microsoft on kertonut ensi sijassa sen yritysratkaisuja esittelevässä Ignite-tapahtumassa Windows 10:n laitteiden määrän ylittäneen nyt 400 miljoonaa.

Kyse on aktiivisten laitteiden määrästä eli laitteista, joita myös käytetään.

Aiemmin heinäkuun lopulla Microsoft kertoi Windows 10 -laitteiden määrän ylittäneen 350 miljoonaa ja tätä aiemmin toukokuussa 300 miljoonaa. Microsoft tarjosi ilmaista päivitystä Windows 10:een heinäkuun viimeisille päiville asti. Todennäköisesti sen jälkeen Windows 10 -laitteiden lukumäärän kasvusta suuri osa on syntynyt myös uusiin tietokoneisiin vaihtamisen kautta.

Heinäkuussa Microsoft myös jo myönsi, ettei sen miljardin Windows 10 -laitteen tavoite vuonna 2018 tule toteutumaan."Olemme tyytyväisiä kehitykseen tähän asti, mutta puhelinlaitteiden liiketoimintamme kohdentamisen takia tulee kestämään kauemmin kuin tilikaudelle 2018 asti saavuttaa tavoitteemme miljardista kuukausittain aktiivisesta laitteesta”, Microsoftilta todettiin tuolloin.

Windows 10:n yleistyminen on kuitenkin hidastunut sen verran voimakkaasti, että analyytikkoarvioissa on epäilty, ettei tavoite olisi ollut realistinen vaikka puhelinten myyntikin olisi jatkunut tai jopa jonkin verran kasvanut.

Windowsin kilpailijoista Google totesi viime syksynä Androidin aktiivisten laitteiden määrän yltäneen 1,4 miljardiin, mutta tämä jakautuu erittäin moniin eri versioihin käyttöjärjestelmästä. Määrä lienee sittemmin jatkanut kasvuaan. Apple on puolestaan viime aikoina todennut, että yhteensä eri Apple-laitteita on aktiivisessa käytössä yli miljardi, sisältäen iOS-laitteet, Macit sekä esimerkiksi Apple Watchin ja Apple TV:n.