WhatsAppiin tulee nyt kaksi muutosta: uusi tapa reagoida viesteihin ja mahdollisuus jakaa suurempia tiedostoja

WhatsApp uudistuu kilpailevista palveluista tutulla tavalla.

Metan omistama WhatsApp-palvelu kertoi viime kuussa uuden yhteistötoiminnon julkistamisen yhteydessä myös muiden pienempien uudistusten lähestyvästä julkaisusta, ja nyt luvatut ominaisuudet saapuvat WhatsAppiin.

Uusista ominaisuuksista emojireaktiot ja mahdollisuus jakaa 2 gigatavun tiedostoja tulevat käyttöön nyt samantien, ja kaikkien käyttäjien saatavilla niiden pitäisi olla viimeistään viikon sisällä. Ominaisuudet ovat mukana jo tuoreimmissa WhatsApp-sovellusversioissa, mutta aktivointi eri käyttäjille tapahtuu vaiheittain.

Muista viestipalveluista tutulla tavalla emojireaktioilla voi reagoida viesteihin kevyemmällä tavalla ilman erillistä vastaamista viestillä. WhatsAppissa tarjolla olevat emojireaktiot ovat  👍 ❤️ 😂 😮 😢 🙏. eli tykkäys, sydän, nauru, yllätys, surullinen ja kiitos. Tiettyyn viestiin pääsee reagoimaan pitämällä sitä painettuna ja valitsemalla halutun emojin.

Tavallisesta vastaamisesta pelkällä emojilla viesteihin uudet reaktiot eroavat siinä, etteivät ne näy erillisinä viesteinä keskusteluissa ja ilmoituksissa ja kytkeytyvät toisaalta reaktioksi juuri tiettyyn alkuperäiseen viestiin, jonka vastaukseksi reaktio on lisätty.

WhatsAppissa voi myös jatkossa jakaa suurempia, enintään 2 gigatavun kokoisia tiedostoja, kun tähän asti tiedostokokorajoitus WhatsAppissa on ollut 100 megatavua.

Kolmantena, hieman pidemmällä aikavälillä toteutuvana uudistuksena WhatsAppin ryhmäkeskustelujen osallistujamäärärajoitus on myös tuplaantumassa 512 käyttäjään.

Hiljattain WhatsApp nosti jo ryhmäpuhelujen osallistujamäärärajoituksen aiemmasta kahdeksasta 32 käyttäjään.

WhatsApp Androidille on asennettavissa ja päivitettävissä Google Playsta ja iPhonelle App Storesta.