Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsApp uudistaa käyttöehtojaan – nämä ovat keskeiset muutokset

Facebookin omistama viestipalvelu WhatsApp uudistaa nyt käyttöehtojaan. WhatsApp aikoo jatkossa jakaa enemmän tietoa taustalla Facebookin kanssa, mutta julkisesti käyttäjien WhatsApp-tietoja ei Facebookissa aiota julkaista.

WhatsApp on päivittänyt palvelunsa käyttöehtoja sekä tietosuojalausuntoa tänään 25. elokuuta, ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

WhatsAppin mukaan se valmistautuu päivityksellä erityisesti muutokseen, joka jatkossa tuo keskustelut yritysten kanssa ja niiltä vastaanotetut ilmoitukset osaksi WhatsAppia. WhatsApp ei aio edelleenkään tuoda sovelluksensa osaksi mainoksia tai roskapostia, se lupaa.

Jatkossa yritykset voivat kuitenkin lähettää WhatsAppin kautta esimerkiksi tilaus-, tapahtuma- tai ajanvaraustietoja, toimitus- ja lähetystietoja, tuote ja palvelupäivityksiä sekä markkinoinviestejä niitä haluaville asiakkailleen. WhatsApp antaa esimerkkeinä tiedon lennon muuttuneista tiedoista, ostokuitit, ilmoituksen tehdystä toimituksesta sekä tarjouksen kiinnostavasta tuotteesta.

Lisäksi uusissa käyttöehdoissa huomioidaan WhatsAppin kuuluminen nykyisin Facebookin alaisuuteen, viestien muuttuminen täysin salatuiksi, WhatsApp-puhelut sekä WhatsAppin tulo myös verkossa ja PC:llä käytettäväksi.

Jatkossa WhatsApp jakaa myös enemmän taustalla tietoa Facebookin kanssa, julkisesti tietoja luvataan kuitenkin olla paljastamatta. ”Emme julkaise tai jaa WhatsApp-numeroasi muille, mukaan lukien Facebookissa, emmekä vieläkään myy, jaa tai ainna puhelinnumeroasi mainostajille”, WhatsApp vakuuttaa.

WhatsAppin blogimerkinnässä mainitaan esimerkkeinä, että jatkossa koordinointi Facebookin kanssa mahdollistaa esimerkiksi palvelun käyttäjämäärän paremman seuraamisen sekä roskapostia vastaan taistelemisen.

WhatsAppissa käytössä oleva numero yhdistyy myös Facebookin järjestelmiin, jolloin Facebook voi tarjota parempia kaverisuosituksia eli WhatsApp-viestikumppaneita kavereiksi myös Facebookissa sekä näyttää parempia mainoksia. WhatsAppin mukaan Facebookissa voi nähdä mainoksen yritykseltä, jonka kanssa jo työskentelee.

WhatsApp tiedottaa muuttuneista ehdoista ilmoituksella sovelluksissaan. Ehtoja hyväksyessä ne voia avata kokonaan ja selata alas, jolloin voi myös valita, ettei halua tietojaaan yhdistettävän Facebookin kanssa. Lisäksi alkuperäisen hyväksynnän jälkeen tätä voi vielä 30 päivän ajan muuttaa Asetukset -> Tili -valikon alta.

WhatsAppin uudistuneet käyttöehdot löytyvät kokonaisuudessaan tästä.