WhatsApp mahdollistaa nyt lähetettyjen viestien poistamisen – uusi toiminto käyttöön pikkuhiljaa

Suosittu viestisovellus WhatsApp on aloittanut laajentamaan mahdollisuutta perua ja poistaa jo lähetetty viesti.

Pitkään testattu toiminto laajenee nyt pikkuhiljaa suuremmalle käyttäjäkunnalle. WhatsApp on jo kertonut ominaisuuden toiminnasta verkkosivuillaan.

WhatsAppissa on jatkossa mahdollista poistaa ja näin perua jo lähettämiään viestejä niin, että ne katoavat myös vastaanottajien nähtävistä. Yksittäisten viestien poistaminen kaikkien nähtäviltä onnistuu pitämällä haluttua viestiä painettuna ja valitsemalla avautuvasta valikosta viestin poistamisen. Tämän jälkeen uuden toiminnon ollessa käytössä WhatsApp vielä kysyy, poistetaanko viesti kaikilta vai vain itseltä.

Viestejä voi poistaa niin yksityis- kuin myös ryhmäkeskusteluista, mutta yksi tärkeä rajoitus poistamisessa on: se onnistuu vain ensimmäisen seitsemän minuutin sisällä viestin lähettämisestä. Poistettujen viestien tilalle keskusteluun tulee näkyviin tieto viestin poistamisesta.

Viestien poistamisen onnistumiseksi sekä viestin lähettäjällä että vastaanottajalla tulee olla käytössään viimeisin versio WhatsAppista Androidille, iPhonelle tai Windows Phonelle. Lisäksi WhatsApp huomauttaa, että vastaanottajat voivat nähdä viestin ennen sen poistamista tai tilanteissa, joissa poistaminen ei onnistu. WhatsApp ei myöskään anna minkäänlaista ilmoitusta, jos tehty poistaminen ei ole syystä tai toisesta onnistunut kaikkien vastaanottajien osalta.