Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotovideo: Onko tässä uusi, pienempi iPhone?

Kiinalainen M.I.C. Gadget on julkaissut YouTubessa videon, jossa väitteen mukaan nähdään uusi neljätuumaisella näytöllä varustettu iPhone. Applen on huhuttu julkaisevan uuden pienen iPhone-mallin tulevan kevään aikana. Videon perusteella on kuitenkin hankala sanoa, onko kyseessä oikeasti uusi malli, vai mahdollisesti isompi iPhone 6 tai 6s.

Videolla näkyvän puhelimen muotoilu vastaa täysin uusimpia iPhone-malleja. Videolla ei kuitenkaan näy muita iPhone-malleja, joten laitteen kokoa on vaikea arvioida. Asiasta uutisoineen MacRumorsin mukaan esimerkiksi alaosan liitäntöjen ja kaiutinritilän sijoittelu sekä kotinäppäimen koko suhteessa näytön leveyteen viittaisivat siihen, että kyseessä olisi tavallinen iPhone 6s. Videon julkaissutta M.I.C. Gadgetia MacRumors kuvailee, että sivusto on aiemmin julkaissut oikeaksi osoittautuneita vuotoja Applen laitteista, mutta vastaavasti myös virheellisiä raportteja on tullut esiin.

Aiempien huhujen mukaan Applen mahdollisesti iPhone 6c:ksi nimettävä puhelin sisältäisi neljätuumaisen näytön, A8-suorittimen, yhden gigatavun RAM-muistin, 16:n tai 64 gigatavun tallennustilan, sormenjälkitunnistimen sekä Apple Pay -mobiilimaksutuen. Se korvaisi iPhone 5s:n Applen edullisimpana iPhone-mallina.