iPhone 7 -malleista vuoti uusia maalikuvia – ei kuulokeliitäntää?

Verkossa on lähtenyt kiertämään väitettyjä vuotaneita kaavakuvia Applen tulevista iPhone 7 -malleista. Kuvien perusteella muutama huhuttu uudistus olisi tulossa, mutta joitain epätarkkuuksiakin kuvissa on.

Pääosin nyt nähdyt kaavakuvat vastaavat aiempia vuotokuvia, eli antenniraidat ovat iPhone 6s -malleihin verrattuna siistityt ja takakameran sijoitus pienemmässä iPhone 7 -mallissa muuttuu kahteen edelliseen sukupolveen verrattuna. Takakamera iPhone 7:ssä näyttäisi olevan myös isompi kuin edeltäjissä. Lisäksi isompi iPhone 7 Plus -malli näyttäisi saavan huhutun kaksoiskameran.

Uudet mallikuvat kertovat laitteiden mitat, jotka vastaavat hyvin pitkälle iPhone 6s -malleja. Näyttäisi siltä, ettei Apple ole lähtenyt metsästämään ohuempaa muotoilua, vaan 7,2 millimetriä paksuna iPhone 7 olisi jopa 0,1 millimetriä paksumpi kuin iPhone 6s, joka taas oli jo 0,2 millimetriä iPhone 6 -mallia paksumpi. iPhone 7 Plus näyttäisi säilyttävän saman paksuuden kuin iPhone 6s Plus, eli 7,3 millimetriä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana iPhone 7 ja iPhone 7 Plus eivät kaavakuvissa näytä sisältävän 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Erikoista on kuitenkin se, että pienemmän mallin alaosaan näyttää kuulokeliitännän tilalle ilmestyneen toinen kaiutin- tai mikrofoniritilä, mutta isommassa Plus-mallissa sellaista ei ole.

Kaavakuvissa näkyy myös iPhone 7 Plus -mallin takakuoreen sijoitettu Smart Connector -liitäntä, joka on jo käytössä iPad Pro -malleissa. Joidenkin arvioiden mukaan liitäntä voisi iPhonessa liittyä langattomaan lataukseen, mikä kuitenkin kuulostaa jokseenkin kyseenalaiselta. Eräiden huhujen mukaan Apple olisikin jossain vaiheessa kaavaillut tuovansa liitännän iPhone 7 Plus -malliin, mutta olisi sittemmin luopunut suunnitelmista, eli tuotantomalliin sitä ei tulisi.

Huomio väitetyssä iPhone 7 Plussan kaavakuvassa kiinnittyy myös etupaneeliin, joka antaa ymmärtää, että näyttö olisi koko etupaneelin mittainen, ilman reunuksia. Tämä on todennäköisesti kuitenkin vain virhe tai puute kuvassa, samoin kuin Plus-mallista kuvassa puuttuva etukamera.