Simppelit vinkit: näin saat älypuhelimen akun riittämään pidempään

Kesä on juhla-aikaa, jota tyypillisesti, ainakin säiden salliessa, vietetään ulkona. Älypuhelimen akku saattaa aktiivisessa käytössä loppua kesken päivän. Tässä muutamat vinkit, joilla akun saa kestämään pidempään.

Käytä virransäästötoimintoja

Puhelimista löytyy usein automaattinen virransäästötila, joka asettaa kerralla monta toimintoa säästöliekille. Tämä toiminto löytyy niin iPhoneista kuin Android-puhelimista.

Säädä näytön kirkkautta

Yksi suurimmista akkusyöpöistä on kaikissa mobiililaitteissa näyttö. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä enemmän se syö akkua.

Rajoita ilmoituksia

Yksittäinen ilmoitus ei syö akkua kuin hitusen. Jokainen ilmoitus herättää puhelimen kuitenkin hetkeksi. Jos ilmoituksia tulee jatkuvasti, akku on kovilla.

Poista turhat paikannukset

Moni sovellus haluaa ylläpitää paikannusta, vaikkei tietoa tarvitsekaan. Paikannus on kuitenkin akunsyöjä.

Karsi ylimääräiset sovellukset

Mikäli jokin sovellus käyttää paljon akkua, mutta itse sovelluksella ei ole juurikaan käyttöä, se kannattaa poistaa. Muutenkin puhelin kannattaa säännöllisesti putsata turhista sovelluksista. Ne paitsi kuluttavat akkua, vievät myös tallennustilaa.

Kytke akkusyöpöt ominaisuudet pois päältä

Bluetooth on näppärä tapa liittää lisälaitteita ja NFC-toiminnolla voi nykyisin vaikkapa maksaa kaupassa. Jos kummallakaan ei ole käyttöä juhannuksenjuhlinnan keskellä, voi ne ottaa pois käytöstä helposti puhelimen asetuksista.

Ota matkaan varavirtalaite

Varavirtalaite on oiva apu, jos esimerkiksi reissussa ei ole verkkovirtaa helposti saatavilla.